Предварително се извинявам, че ви занимавам с това, защото най-вероятно има такава тема някъде, но не се ориентирам добре в сайта, а и искам информацията да е актуална. Интересува ме цената на вътрешна груба мазилка на квадратен метър, да уточня за Пловдив, защото винаги има значение къде е обекта. Отдавна следя съветите тук и много от тях са ми били изключително полезни, за което благодаря. В общи линии...захванах се с ремонт, който както някои от работниците ми казват - тук е по-зле от Бейрут, камо ли сама жена да се справи. Да не говорим, че и средствата са ми нищожни, но до година трябва да се нанеса в Бейрут.Става въпрос за строена преди 60 години къща..., а и достроявана по-късно. Скапан каратаван, пълен с миризлива сгурия и множество гнезда на мишки, пъплещи хлебарки и мухъл. Като допълнителни екстри, има-няма 3-4 камиона багаж и мебели, които изхвърлих почти сама. Споменах липсата на финанси, нали? И като запретнах ръкави, цялата груба мазилка свалена, дюшемето и сгурията също, говорим за два етажа, вече налях и плочите, но на етапи, което мнооого оскъпява и усложнява нещата, защото жилищата са обитаеми и хамалогията е ...да си е.е м.й.а.а...ВиК сменено, електриката тепърва предстои, щото стария кабел се чупи като солетка. Другото ми колебание е какво да правя с вече оголените стени...дали пвц облицовка или гипсокартон-първото съм го виждала и не е зле, второто не ми харесва. И двете са на кантар като крайна цена, но имайки предвид, че Бейрут ще се обитава от пушачи, ми се струва по-лесно да тегля един парцал на пвцто, отколкото през 2 години да наслагвам латекс. Всеки съвет и мнение ще са ми от полза, не се въздържайте от критики. А груба мазилка не предвиждам, питах, защото брат ми се интересува, а той хал-хабер си няма от нищо.