Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте, трябва ми да скъся/ отрежа касата на алуминивата врата с 5 мм, за да влезе под нея настилка.
Същия въпрод го имам и за дървена каса, но там не изглежда толова сложно.
С какво мога да го направя и да стане прилично? :?
pipilica - майстор
Аз две врати алуминиеви ги рязах отдолу с ръчен циркуляр с диска за ПДЧ стана перфектно. Ако са монтирани касите трябва да си поиграеш с лист за ножовка.
chapara - майстор
Дали няма нещо по лесно и удобно, а?!?
chapara - майстор
нед дек 01, 2024 11:17 pmzz_stefanov написа:
Мултитул.
Ама разбира се. Има ли смисъл от топлата вода, да, но не новооткритата😇😀
zz_stefanov - майстор
Обаче сигурно ли е че след като касата се среже там, няма да провисне. Каква е гаранцията че са добре хванати страниците.
Аз бих рязал настилката.
Вратите трябва ли да ги режеш?
chapara - майстор
пон дек 02, 2024 12:35 amzz_stefanov написа:
Обаче сигурно ли е че след като касата се среже там, няма да провисне. Каква е гаранцията че са добре хванати страниците.
Аз бих рязал настилката.
Ето монтажниците как режат настилката, направо да се самозастреляш :axe:
Изображение
MamaMy - майстор
Това е следствие от раздуването на пяната отгоре над касата. Понеже касата е монтирана плътно без луфт отдолу и отделно, че не е спъната с напречен профил който малко или много щеше да разпредели усилието върху по-голяма площ. Аз не бих желал такъв монтаж. Бих отрязал плочките, но държа касата да е цяла.
пон дек 02, 2024 12:35 amzz_stefanov написа:
Аз бих рязал настилката.
касата е хваната с винтове и пяна и в момента под нея има 2-3 мм (тоест във въздуха е), махнаха се плочките, направи се саморазливна, до сега щеше да е провиснала, ако щеше да провисва. Ако се отреще и подпъхне настилка, дори ще се укрепи, но настилката ще е 6мм. Вратата е ок, настилката влиза под нея, но профила на касата е доста сложен и не виждам как ще стане добре настилката край нея, ако не се подпъхне, евентуално със силикони може да се попълни, но може би ще изглежда недоправено.
Последна промяна от DDD123456 на пон дек 02, 2024 10:18 am, променено общо 1 път.
Lutchezar - майстор
Ако не си го пробвал и няма къде да тренираш, със сигурност ще съсипеш касата, по-лесно е да коригираш настилката.

Тема "Рязане каса на алуминиева врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: