Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте колеги!
Моля за вашите съвети. Апартамента ми е 102 м2, с частично саниране. От скоро съм на отопление с газов котел vaillant eco tec pro 286/ 5-3, който е двуконтурен с минимална мощност 6,9 квт и максимална 25,5 квт. и отоплявам хол с трапезария и кухня 42 м2 с два броя панелни радиатори 600/ 2000 и един брой 600/ 1400; спалня 14 м2. с един брой радиатор 600/1600; детска стая 12 м2 с един брой радиатор 600/2000 см.. В коридора,който е 10 м2 и банята 6 м2 нямам радиатори. Имам стаен термостат TYBOX 137 И ТЕРМОГЛАВИ НА РАДИАТОРИТЕ, но проблем се получава със спалнята, тъй като на 55 гр. на топлата вода в котела, стаята не може да се стопли и неможе да достигне зададената температура 23 гр. и котела работи постоянно, а в хола, където са повечето радиатори става много топло и аз спирам част от тях. Също така не включвам и радиатора в детската стая, тъй като не ползвам.
Според Вас, какво трябва да направя и как да настроя котела, стайния термостат и как да постигна икономии, същевременно да стопля стаите?
Радиаторите са панелни и общата мощност на тях е 19,5 квт. Всички ли трябва да включа или част от тях.
Ще бъда много благодарен, ако Лазар си каже личното мнение!!!!
Благодаря предварително на всички за съветите.

Тема "Проблем с отоплението на апартамента с газов котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: