• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
KIBRIT - специалист
От тристаен апартамент,ще правя две независими гарсониери !
В едната ще трябва да се измисли кухня/лявата част на жилището-фиг.2/,а в другата/дясната-фиг.1/ от сегашният хол и кухня,търся,спалня,детска и кухня със столова.
Търся всякаква помощ и идеи-преграждане,бутане на стени/където е възможно/.
Жилището е ЕПК,с три балкона,като в момента всичко е по БДС !

фиг.1
Изображение

фиг.2
Изображение
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на пон мар 23, 2009 11:59 pm, променено общо 1 път.
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на пон мар 23, 2009 11:59 pm, променено общо 1 път.
KIBRIT - специалист
Да-входа ще е един !
Голямо разочарование за мен е ,че не могат да се избиват стени !
Имах идея,между кухнята и хола на фиг.1 ,да махна част от стената,а също между тоалетната и мокрото помещение,за да се получи обща баня и тоалетна !
Балконите и на хола и кухнята да се затворят,а след това да се оформи кухня,хол и спалня !
Е,поне научих,че при ЕПК,не е толкова безобидно да избиеш стена ! :?
Трябва да мисля друго решение !
velsi - Почетен майстор
Простете невежеството, но какво е ЕПК? Ненавиждам съкращения!!! И защо да не може да се избиват врати?!
KIBRIT - специалист
Това е т.н. "пълзящ куфраж" !
Питам се,не е ли възможно,поне стените на балкона ,да се избият/под прозорците/?
velsi - Почетен майстор
Не съм специалист, но според мене може. Този вид конструкция се носи предимно от колони в централната част на сградата и така наречените "земетръсни шайби" - бетонни стени на определени места по периферията. За стеничката под прозореца на терасата пък никакъв проблем не би трябвало да има. Тя нищо не носи (освен себе си).
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 12:17 am, променено общо 1 път.
Emerald написа:
ЕдроПанелен Куфраж.
:lol:

Нов съм във форумът и виждам тази тема че е стара, но не мога да се въздържа. Казва се Едроплощен кофраж (ЕПК) .Нарича се така защото бетонът се лее като се използват кофражи с големината на цяла стена. В стоителната практика има няколко системи едната от която се нарича „пълзящ кофраж”.
KIBRIT - специалист
Как може да стане така,че двете "нови" гарсониери,да са с отделни електромери.Парно в жилището няма по принцип .

Ще съм благодарен и на идеи,за разпределение на фиг.1,като в него ще живее семейство от трима души/2+1/. Детето е момче на 16 години.
Долната част на фиг.1,е коридор,който ще е общ,за двете гарсониери !
  • 1
  • 2

Тема "От тристаен,на две гарсониери !?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: