Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
liusien - специалист
Здравейте, майстори! Имам малък проблем, затова вместо да върша глупости, се обръщам към вас за съвет. Искам да ползвам хладилен компресор за да си помпам гумите на колата. Мой приятел си е направил такъв и работи перфектно. Намерих стар компресор в комплект с пусковото му реле, но не знам как да го свържа, тъй като от пусковото реле излизат два тройни кабела... Единият троен кабел има син, кафяв и жълто-зелен проводник, а на другият троен кабел, проводниците са кафяв, син и черен проводник. Ще кача снимки да видите и ще бъда благодарен за съветите ви! Идеята ми е, когато включа щепсела на компресора в контакта, компресора да тръгне веднага.

Изображение
Изображение
[img][
plamen6703 - майстор
Прочети тук https://www.download.bg/index.php?cls=f ... 240623&p=2 и ако това не помогне, търси помощ от приятел на място да ти окаже помощ :wink: !
Успех! :partyman:
liusien - специалист
вт мар 05, 2019 6:05 pmplamen6703 написа:
Прочети тук https://www.download.bg/index.php?cls=f ... 240623&p=2 и ако това не помогне, търси помощ от приятел на място да ти окаже помощ :wink: !
Успех! :partyman:
Благодаря за съвета! Моето реле и това, което е на снимката на линка, който си ми дал, са различни... Мисля си за моето реле... На моя снимка се вижда единият троен кабел - кафяв, син и черен. Предполагам, че по синия и кафявия кабел да има 220 волта които отиват до лампата за осветление в хладилника, а черния кабел към термостата на хладилника. Въпроса е черния кабел да се свърже със синия или кафявия проводник за да заработи компресора?! Така, както гледам на снимката, мисля, че черния кабел трябва да се свърже със синия. Ама, пусто не съм сигурен, а не ми се иска щепсела да ми гръмне в ръцете, ако е грешно свързването!
plamen6703 - майстор
За какво ми благодариш като нищо не си разбрал нито от съвета, нито от линка, който ти дадох :-D
Иска се малко да разбираш от електротехника за да видиш, че всичко, което ти трябва да свържеш компресора е пред очите ти в линка :wink:
Мини на варианта помощ от приятел! :partyman:

Тема "Как да свържа хладилен компресор?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: