Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
alabalam - напреднал
Здравейте бандити! :)

Накратко към създалата се ситуация. Купихме си жилище, но не можем да влезем в него от няколко дни. Става дума за апартамент към който обаче има преходна врата като коридор където са останалите жилища. Някой комшия е заключил тази преходна врата, а само 1 човек има ключ за нея и това е той. И какво става, не можем да си взелем в жилището , за да работим както ние, така и майсторите, които бяхме уговорили :( . Оставихме бележка на врата, всеки ден ходим да засечем някой, но ключ няма, хора няма, а вратата си стои заключена. Ще чакаме още време, но вече обмислям вариантите.

Вратата е ПВЦ дограма и си мисля освен варианта за грубо разбиване от оторизирана фирма, за следния вариант- https://www.wikihow.com/video/6/61/Unlo ... 0.360p.mp4

Това обмислям като най-лека опция, докато се появи човека с ключа. Въпроса е дали ще стане на ПВЦ врата, имат ли такива нитове или са капсуловани директно към пантите. По-късно утре мога да приложа и снимка на вратата. Пантите са от външната страна и са видими, така че този вариант е възможен, но не съм запознат с тази материя..

Ами това е, знам че е поредната такава тема, съжалявам за спама..
muhala - специалист
Викай ключар, извади си фактура или кб. Извади и по един ключ за съседите. Дай му ключ на тариката като те потърси срещу осребрена фактура. Аман от тарикати. В правото си си. Тази врата е самоуправство.
fbr - майстор
И как влязохте да го видите преди покупката. Продавача не ви ли даде своя ключ.
alabalam - напреднал
вт юни 25, 2019 10:18 pmfbr написа:
И как влязохте да го видите преди покупката. Продавача не ви ли даде своя ключ.
Сградата е ново строителство и по време на покупната тези врати не бяха поставени все още, за това нямаше и той ключ. Откакто сме собственици винаги вратата е била отворена - до този момент.

Разбира се минали са няколко дни само, вероятно човека ще се появи, има и бележка, има моя номер и т.н. само един истински темерут не би влязъл в положение и не би ни потърсил, но имайки предвид колко егоистични са станали хората и т.н.предпочитам да имам резервен план и да държа нещата под свой контрол , а не да се надявам някой да помисли за мен и да ми направи услуга- на напълно непознат...
fbr - майстор
Възможно е, и той като Вас, рядко да наглежда имота си. Знае ли човек.
miliad - майстор
С пантите не се занимавай. Ако са 3Д имат блокировка. А и не знаеш мартината на бравата с какъв тип заключване е.
Разпробивате патрона, вие или ключар. Сменяте го, и оставяш бележка вече, те да ви търсят.
Ама се чудя, наистина ли е ПВЦ врата?
Или алуминиева?
alabalam - напреднал
ср юни 26, 2019 11:53 ammiliad написа:
С пантите не се занимавай. Ако са 3Д имат блокировка. А и не знаеш мартината на бравата с какъв тип заключване е.
Разпробивате патрона, вие или ключар. Сменяте го, и оставяш бележка вече, те да ви търсят.
Ама се чудя, наистина ли е ПВЦ врата?
Или алуминиева?
Забележката ти е много уместна, защото може и алуминиева да е, не разбирам и не знам каква е разликата между двете , срамно, но факт. Ходих при ключари да питам колко ще струва лукса и ми искат около 40-60лв. зависело от това колко гладко или трудно щяло да мине. Отделно купуване на нов патрон и поставянето му ще струва допълнително. Много пари , свидят ми за такава работа да ги дам. То за разбиването е най-лесно , ще и *** мамата на вратата и всичко ще си вляза, ама съм възпитан по друг начин :D

А иначе, имайки патрона http://prntscr.com/o6y6ug , къде трябва да го пробия на 1 или 2? Логично е да е 1, ама да не направя някоя по-голяма глупост.
Благодаря на включилите се в темата.
batvenko - специалист
В точка 2. Свредла 5-6 мм. Има клипове, разгледай ги. Нищо сложно, само от време на време смазвай свредлото. Работа за 10 мин. Успех.
resistbody - специалист
Обикновен патрон/брава се разбиват за 2 минути... демонстрирах миналия ден на моите служители как им влизат в къщите... патрона го изкъртих за 10 секунди със набавянето на инструмента и още минута и малко да отворя със НЕспециализиран инструмент..
Тея врати и без това не са много законни, та и да я разбиеш може да пие една студена вода... аз да имам къща и да не мога да си вляза... 30 секунди ми е търпението..
Лошото е ако е със скъп патрон и брава... надали..

п.с.:няма да споделям подробности за изпълнението, за да не каже някой, че подтиквам към лоши дела..

Тема "Поредната заключена врата" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: