Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте приятели,
Купих си калъпи за отливане на изкуствен камък стил Рустика, модела го видях по магазините където е доста скъпо и реших да си купя капъпи за да си ги отлея сам понеже доста квадрати имам. Въпроса ми е как да постигна оригиналния цвят някой може ли да ми помогне много ще съм благодарен. Ето снимката на оригинала Изображение
Фло - специалист
Докато стигнеш до цвета колега,ще трябва да си купиш още:
-вибромаса
-смесител за бетон на принципа на принудителното смесване /за земновлажен/
-отделител за бетон
... и доста опити до постигане на качество на фрактурата и якост на изработката.
После е цвета,който най-общо се постига по два начина:
- оцветител в бетоновата смес
- външно оцветяване
Аз отлях около 20 станаха супер здрави вибровах ги много добра партида, но сега се мъча да достигна цвета който е явно се се боядисва външно със два цвята единия основния както е този например жълт и след това се остава да изсъхне и се намазва със кафяв само вдлъбнатините и се замива кафявото да не остане по жълтото... вие как мислите аз така си го представям да стане после дали ще трябва с някакв лак да се намаже та бойте да не се цапат и изтриват нещо?
Фло - специалист
Добре е основата да е светла,почти бяла ,за да може да поеме светли тонове .Прави се като част от цимента по рецептура,да речем половината е бял цимент. Оцветяването е въпрос на въображение и на придържане към препоръките на производителя на боите.
Ще тестваме и ще откриваме топлата вода сами хахах да видим какво ще стане. Много благодаря колега като боядисам малко и ми харесат ще кача снимки да се видят и да помагаме на другите хорица :)
lecki - специалист
Пробваи да сложиш оксидни бои още в сместа , наи-често
комбинация от повече охра и жълто
Успех!
svetliopi44 - Чирак...
Колега послушай съвета за светла основа ...
Белият цимент е скъп ,но само с него можеш да получиш после някакво задоволително покритие.
В магазините за декоративни бой и мазилки има една силиконова боя Velatura ... Нанасяш с гъба и отмиваш на места ....можеш да получиш до 3-4 нюанса от цвят ... мисля че ще стане супер.
чет ное 03, 2011 9:35 amsymantec написа:
Аз отлях около 20 станаха супер здрави вибровах ги много добра партида, но сега се мъча да достигна цвета който е явно се се боядисва външно със два цвята единия основния както е този например жълт и след това се остава да изсъхне и се намазва със кафяв само вдлъбнатините и се замива кафявото да не остане по жълтото... вие как мислите аз така си го представям да стане после дали ще трябва с някакв лак да се намаже та бойте да не се цапат и изтриват нещо?
Здравей!От какъв материал ги направи?Вътре армираш ли ги? На мен нещо неми се получава якостта?

Тема "Отливане на декоративен камък рустика" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: