• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
enviro - специалист
Здравейте, имам едно питане закупих си въпросната система която е почти нова ползвана около половин година
PARADOX - SP65 + K10H + 1бр.476 + 1бр.МУК
И имам един допълнителен датчик който е DG55
Контролен панел 9-32 зони, StayD функция, 3 PGM, без комуникатор, клавиатура K10V/ H - 1 бр.
SP65 + K10V/ H
Обемен датчик пасивен инфрачервен - 1 бр.
476+
трансформатор - 1 бр.
 Сирена 110 dB - 1 бр.
SOSB1
Акумулатор 12V; 4 Ah - 1 бр. Който е не работи
 МУК правоъгълен самозалепващ бял/ - 1 бр.
MC21CW/ В
Метална кутия 28см х 28см х 8см С ТАМПЕР - 1 бр.

Но идея си нямам как да си я свържа и никъде не намерам информация като за начинаещ, алармата е без GSM комуникатор и няма да се свързва с Сот или поне за сега, попринцип ще искам да добавя още 2 датчика освен тези двата, и евентуално по нататък ще се сложат още 1или2 датчика на таванското, и още 3 или 4 датчкиа на първия етаж вкл и още един мук, за другата входна врата.
Разбрах само че трябва да купя 6жилен кабел, ще пусна и някоя снимка защото е отрязан кабел и вътре си има някакви парчета, от клавиатурата излиза и кабела за Мук, и този от клавиатурата ми прави впечатление че отива към датчика за движение и после нещо се преплита с неговия кабел.
Ще съм благодарен на всяка ваша помощ

Прикачен файл

BIG_IMG_135401271953866.jpg
BIG_IMG_135401271953866.jpg (50.42 KиБ) Видяна 2765 пъти

Прикачен файл

received_131929671567702.jpeg
received_131929671567702.jpeg (27.38 KиБ) Видяна 2767 пъти
addicted - специалист
За съжаление не е само до свързване, трябва и програмиране. Ето ръководството:
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... jhvdsYkggp
zz_stefanov - майстор
Имам същата, сам съм я монтирал и програмирал съглано ръководството. В експлоатация е от 6 години.
В настоящия момент и да искам, не мога да ти изчета лекция как става програмирането, без да я разуча наново. :)
Има доста неща които искат квалификация.
addicted - специалист
6 години са малко, има парадокси на над 15 години който работят безгрижно.
Монтирам постоянно такива и на практика немога да кажа как да я програми, просто ще ни е трудно да обясня... Но бих отговорил на евентуални въпроси възникнали след изчитане на ръководството.
Според мен много по икономични откъм разход на време ще ви излезе ако извика те някой да ви я пусне в действие.
Нека ви конфигурира и свободните зони които сега няма да ползвате, затворете ги с резистори и в бъдеще си добавяйте датчици те само.
Без допълнителни модули към централата могат да се подвържат до 18 зони, и една към клавиатурата.
radius - майстор
Аз моето ево192 всеки път го бъзикам като за първи път, пък аз съм си го конфигурирал. Ама всичко съм му заел, че и разширител ми трябва.
enviro - специалист
Благодаря Ви, в интерес на истината тя е била свхрзана точно до входната врата и е директно одрязан захранващия кабел , дори вчера пуснах един кабел от контакт към трафопоста и се включи, опитах чрез едно клипче в ютуб, да си сменя паролата и се получи без проблем, т.е. трябва да пусна просто дълъг кабел около 15м от входната врата за клавиатурата, до централата и за единия датчик който беше за движение, по дълъг кабел около метър където мисля да го сложа,т ях лесно ще заменя кабелите по начина който са вмомента сложени, но от там тъмна индия :D
Здравейте! Моля за помощ за демонтаж на клавиатура K10V. Отвсякъде я огледах не виждам как. Ще съм благодарен на отговорилите!
hidrazin - майстор
Тая тема на още колко места ще е пльоснеш?
Пускаш САМО на едно и чакаш някой да знае и да те уважи с отговор.
Ако чак толкова бързаш - има си фирми които това им е работата и ще ти я "отворят".
:partyman:
съб яну 04, 2025 8:49 pmhidrazin написа:
Тая тема на още колко места ще е пльоснеш?
Пускаш САМО на едно и чакаш някой да знае и да те уважи с отговор.
Ако чак толкова бързаш - има си фирми които това им е работата и ще ти я "отворят".
Докато чакам утрепка като теб, си реших проблема
hidrazin - майстор
съб яну 04, 2025 8:55 pmIvayloPopov написа:
Докато чакам утрепка като теб, си реших проблема
Неграмотен? Да, поредния такъв! Първо научи българския език...
  • 1
  • 2

Тема "Свързване на домашна аларма Paradox" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: