• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте, имам нужда от съвет. Апартамента е 70кв.м. с дворче, отоплението, ще се осъществява през подово отопление. Решил съм да е във всички помещения. Но се съмнявам във хората които могат да ми монтират качествено. Ще се радвам на препоръки как да изпълня проекта си и за какво да внимавам на кое да обръщам внимание. Благодаря предварително.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
здравей :-) Интересен казус. Следя темата с интерес

Изображение
LazarGanev - "Велик майстор"
Съмняваш се в конкретни хора, съмняваш се, че изобщо някой може да го изпълни качествено, или просто искаш да те научим да си го направиш сам? :cool:
шоп - майстор
съб май 30, 2020 7:31 pmLazarGanev написа:
Съмняваш се в конкретни хора, съмняваш се, че изобщо някой може да го изпълни качествено, или просто искаш да те научим да си го направиш сам? :cool:
+1
Съмняваме в хората, които ще монтират, пък в заглавието има "НС"
Това аз го тълкувам направи си сам и ако лично, аз се съмнявам, че някой ще ми монтира нещо съмнително то рабира се не бих го наел. :?: :axe: :snakeman: :weedman: :rolleyes: [-X :^o [-(
Аз това НС го тълкувам "ново строителство". Естествено, че ако се съмняваш в способностите на някой, няма изобщо да му дадеш да наближава къщата, но да кажеш, че всички са некадърници, кажете ми как да си го направя сам е несериозно. Има толкова учебници, клипове в нета, че ако си ербап и имаш време, може да си го изпълниш сам, без да зададеш и един въпрос, ама иска четене. Ако е за някой-друг конкретен въпрос, бих отговорил на драго сърце, ама да отвориш тема и да питаш от А и Б - там не участвам :cool:
шоп - майстор
Да, прав си, може и да е ново строитлство, но при така формулирана тема и такива отговори ще получи питащия.
И аз, катото уважаваната от мен колежката от Русе си взимам пуканки и следя сеира как с подово ще се топлим и охлаждаме, като монтажниците са съмнителни :-D
Ahmakov - специалист
Защо се заяждате с човека?
Има проект. Знае как не се прави. Просто иска съвети.
Отоплението е с подово.
Охлаждането, предполагам ще е от дворчето в апартамента, ще си седи на тревата под дърветата.
съб май 30, 2020 8:45 pmAhmakov написа:
Има проект.
Признавам си, че аз не го разбрах така - че има изготвен ОВК проект, а може наистина да е така. Аз думата проект я изтълкувах като "начинание" или "план". Все пак си мисля, че ако въпросите бяха по конкретен ОВК проект, би трябвало поне да ни го покаже :)
muhala - майстор
НС, не е Народното Събрание, а Ново Стройка. Апартамент с двор е нещо като мазе с балкон или баня с паркет. Но щом има двор, предлагам на автора да си докара 20 кубика дърва и да си направи камина с водна риза и с нея да захрани подовото.
И в НС-то да внимавате с подовото и височината на таваните, че един познат така си направи подово, вдигна пода с около 10см и в момента тавана му е на 2.40. Завиваш крушки без стол.
съб май 30, 2020 7:36 pmшоп написа:
съб май 30, 2020 7:31 pmLazarGanev написа:
+1
Съмняваме в хората, които ще монтират, пък в заглавието има "НС"
Това аз го тълкувам направи си сам и ако лично, аз се съмнявам, че някой ще ми монтира нещо съмнително то рабира се не бих го наел. :?: :axe: :snakeman: :weedman: :rolleyes: [-X :^o [-(
Здравейте. Нямам намерение да си го правя сам или нещо подобно прости защото живея в чужбина и никога да се занимавам с това. По скоро имам нужда от съвет дали да е с Термична( подово с конвектори) за отопление и охлаждане или газова инсталация със заровена цистерна в двора за отопление на водата в подовото, бойлера и газ за готварските уреди + климатици за охлаждане. Камина на пелети и така нататък. Не казвам че всички хора не стават като майстори. Просто ме е страх от каубой. Благодаря за вниманието
  • 1
  • 2

Тема "Съвет отопление/охлаждане апартамент НС" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: