Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
hakama - специалист
Искам да сменя тези пвц колелца, с които те чуват от 1км че идваш... със PU или силиконови.
Размерите са d=60мм х 21,5 (е просвета на легловината).

На 60мм нищо не открих подходящо, дори в алито... това май няма да влезе.
Но и са по-скъпи, та май ще взема такива от 50мм.
С 60мм стърчи 19мм извън кобурата. Ще станат 13-4мм.

Може би тези са ролер-спортовете?

Отвътре е с плат и трябва да се разшие за да видя дали може да стане демонтаж само на колелото (видях че се реже с ножовка оста, което не е ОК - 4 броя са общо, а и го няма ъгълът за да влезе ножовка), защото цял комплект не намерих.

Имам още един (нов) та ще трябва и него да преправям, а евтини ги взех и дори за продан не бих ги пуснал (в този вид), а е доста лек (40л и е само 900г, това търсех лекота - за носене и на ръце)

Прикачен файл

kolelca.jpg
lov - майстор
Ми лек е а и толкова си и носи. Става да превозваш надути балони. :-D
Тия колелета се държат на една пластмаса през която минава метална осичка. Я погледни вътре хастара ти да не е с цип. Поне на моя е така но със сигурност механизма и колелетата са същите. Разликите в моделите са само обема на сака. Наложи ми се да го ремонтирам на полеви условия та ясно си спомнян кое как е. А даже като се прибрах му подсилих рамата и вече колелетата не се държат на пластмасата. Нямаше да се разправям ама моя е с по голям обем и от време на време влача разни по обемисти неща. А иначе дири си някакви колелца от ролери. И не се връзвай де са с лагери и не знам какво си. И на пластмасови втулки да е ако са от качествена пластмаса пак ще ти свършат работа. Докато се счупят сака ще е за изхвърляне. :) При интензивно минаване по летища при мен изкарват максимум 2 години. Все ще му се случи да го метнат от високо или да го смачкат. Видял съм зор и минах на Самсонайт с 10 годишната им гаранция за подмяна. На жената вече един път го смениха на няма 6 месеца. Успяха да му откъснат колело. да се чудиш как са успели. Не че преди това на една Капа не я свършиха същото. :lol:
horgasz - специалист
съб юни 13, 2020 1:40 pmhakama написа:
Искам да сменя тези пвц колелца, с които те чуват от 1км че идваш.......
Можеш да им залепиш гумени протектори 1 или 2 слоя, примерно от въртрешна гума на велсипед и така да намалиш тракането.... :idea:
hakama - специалист
вт юни 16, 2020 5:00 pmhorgasz написа:
съб юни 13, 2020 1:40 pmhakama написа:
Искам да сменя тези пвц колелца, с които те чуват от 1км че идваш.......
Можеш да им залепиш гумени протектори 1 или 2 слоя, примерно от въртрешна гума на велсипед и така да намалиш тракането.... :idea:
Бeзконечна лента.... хм ако намеря такъв диаметър ще пробвам, но едва ли ще обезшуми кой знае колко.
Ще поръчам от 50мм и дано не задира.

ПП: Иначе търся силикон или ПУ за подложка на пералня, че се пързаля на плочките. :partyman:
naster - майстор
От декатлон имаше май 63мм, но дали ще паснат?

Тема "Полиуретанови колела за куфар." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: