• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
trifon81 - помощник
Здравейте, имам една малка дилема и не ми хрумва начин за решение. Става дума за онези картини от няколко части, които по принцип се окачват за стената с двойнолепяща лента. Мен този начин не ме устройва и търся начин за по-стабилно окачване с пирони. Проблемът е, че гърба на тези картини е от pvc плоскост, който не позволява продупчване. Става дума за тоя вид картини: Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
1. Двойно лепящо "тиксо" , на достатъчна площ си е ОК
2. Пирон, често не е ОК
3. Всичко подлежи на пробиване
trifon81 - помощник
пон юли 20, 2020 5:08 pmn_a написа:
1. Двойно лепящо "тиксо" , на достатъчна площ си е ОК
2. Пирон, често не е ОК
3. Всичко подлежи на пробиване
Ами да, но стената не е гипсокартон, т.е. не е гладка. Първия проблем е че може да не държи на нея или пък ако държи, при решаване да сваля картината лепенката да си вземе от мазилката. Затова търся някакво алтернативно решение. Аз например сложих лед лента по същия начин с лепяща лента, на фаянсови плочки, гладка повърхност, самата лента е лека, но се отлепва.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ясно
За грапави основи се ползва дебело и меко двойно "тиксо"
наистина може да смъкне мазилка. Боя със сигурност. Но тези неща не са баш вечни, мисля

Изображение
MamaMy - майстор
Залепи по едно трупче на гърба на всяко пано, а на трупчето дупка в която да влезе пирона.
trifon81 - помощник
Благодаря за отговорите ще видя накрая кой вариант ще е най-добрия. Може ли да препоръчате някое добро и здраво "дебело и меко двойно "тиксо"?
Sandman - специалист
Здраво тиксо при сваляне сваля и боята поне, както се уточни. Аз бих залепил кукички/ушички/или квото отзад на картините, а в стената тънки дюбелчета с по 1 винт.
При сваляне ще трябва да скриеш осезаемо по-малък дефект, а можеш и да закачиш друго нещо/неща на мястото на картините.
krasi92 - майстор
Това с кукичките е наи добро но... Като свалиш картината задължително ще има разлика в боята
Sandman - специалист
пон юли 20, 2020 8:50 pmkrasi92 написа:
Това с кукичките е наи добро но... Като свалиш картината задължително ще има разлика в боята
Е то "хем така, хем иначе" няма, нали знаеш :-D

Обаче на дюбелите може да се закачи следващото нещо, закриващо петната, понеже са там и чакат :)
Последна промяна от Sandman на пон юли 20, 2020 8:58 pm, променено общо 1 път.
trifon81 - помощник
пон юли 20, 2020 8:04 pmSandman написа:
Здраво тиксо при сваляне сваля и боята поне, както се уточни. Аз бих залепил кукички/ушички/или квото отзад на картините, а в стената тънки дюбелчета с по 1 винт.
При сваляне ще трябва да скриеш осезаемо по-малък дефект, а можеш и да закачиш друго нещо/неща на мястото на картините.
Добра идея, но с какво би залепил тези ушички? Нещо по-конкретно ако можеш да назовеш. И да се получи реклама не е проблем. :)
  • 1
  • 2

Тема "Окачване на пано за стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: