• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте, сега махнахме куфража от стълбищата. Те са направени с бетон, но не са гладки отгоре и челата им също. С какво мога да изшлайфам бетона по ръбовете и стъпалата?
sokolov.91 - майстор
чет авг 13, 2020 8:48 pmdidiandreeva7 написа:
Здравейте, сега махнахме куфража от стълбищата. Те са направени с бетон, но не са гладки отгоре и челата им също. С какво мога да изшлайфам бетона по ръбовете и стъпалата?
С плочки :supz:
sokolov.91 - майстор
чет авг 13, 2020 9:40 pmnikolov333 написа:
:-D https://www.google.com/search?q=камбана ... е+на+бетон
Трябва да си голям виртуоз и ентусиаст, за да тръгнеш да си шлайфаш стълбите след като са на груб бетон. А и доста голям оптимист трябва да си, за да си мислиш, че ще приличат на нещо след шлайфането.
По-добре едни пътеки от едно време отгоре и така ще изкара 30тина години. После плочки. :lol:
nikolov333 - майстор
Сега стана модерно да е гол или шлайфан бетон, но е важно да е гладък и изпънат кофража иначе е обречен на..плочки :-D
sokolov.91 - майстор
чет авг 13, 2020 9:49 pmnikolov333 написа:
Сега стана модерно да е гол или шлайфан бетон, но е важно да е гладък и изпънат кофража иначе е обречен на..плочки :-D
Или на стари (от едно време) тъкани пътеки от парцали и след това (след 20 30 години) плочки. Виждал съм толкова много къщи на по 40 години със недовършени стълби. Без парапети, на голи разкофрирани стълби. Не го казвам случайно. Иначе вътре етажите са си топ. Ама стълбите... Абе общи части, кой му пука :-D
muhala - майстор
В нашата кооперация стълбите към мазетата са шлайфан бетон - жълт. На 60 години. Не знам как са направени, но не са мръднали 60 години. Лесно се чистят.
чет авг 13, 2020 9:45 pmsokolov.91 написа:
Трябва да си голям виртуоз и ентусиаст, за да тръгнеш да си шлайфаш стълбите след като са на груб бетон. А и доста голям оптимист трябва да си, за да си мислиш, че ще приличат на нещо след шлайфането.
По-добре едни пътеки от едно време отгоре и така ще изкара 30тина години. После плочки. :lol:
Отгоре ще има залепени дървени стъпала, а отстрани - челото ще е шпакловано и бяло.
Обаче тук там са останали ръбове от куфража и трябва да се махнат за да не се надига нивото на някои стъпала и да си останат равни.
Просто се чудех с ъглошлайф и диамантен диск или камбана дали ще стане , но направо ще опитам.
Пътеките не ми се коментират дори, а плочките са ми прекалено демоде, но все пак благодаря за съветите на всички.
sokolov.91 - майстор
пет авг 14, 2020 12:56 amdidiandreeva7 написа:
чет авг 13, 2020 9:45 pmsokolov.91 написа:
Отгоре ще има залепени дървени стъпала, а отстрани - челото ще е шпакловано и бяло.
Обаче тук там са останали ръбове от куфража и трябва да се махнат за да не се надига нивото на някои стъпала и да си останат равни.
Просто се чудех с ъглошлайф и диамантен диск или камбана дали ще стане , но направо ще опитам.
Пътеките не ми се коментират дори, а плочките са ми прекалено демоде, но все пак благодаря за съветите на всички.
Има гранитогрес 30х60 имитация на дърво, даже и релеф като на дърво. Стъпалата стават бонбон. Кое му е демодето не знам. Вие си знаете все пак...
EDI - майстор
Къртиш, после шпакловаш с лепило, какво се чудиш.
  • 1
  • 2

Тема "Шлайфане на стълбище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: