Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте,

Положението е следното - искам да сложа сачак на една от външните стени, която е тухла четворка и 10см стиропор. Скарата ще е от дъски 2.5х10см, през 50см. Имам един неизяснен въпрос, та ако може да ми спестите емпиричното тестване - знаеки как не ми хващат дюбелите винаги и какъв вятър духа зимата с какво да закрепя скарата към стената. Горе-долу гледам следните варианти:
- анкери и химически такива - изглежда чудесно, но ме дразни че стърчи гайка или шпилка, та трябва да играе и флекс и фреза по сечака да си нямам ядове с надигания. Друг е въпроса че не съм работил с такива досега...
- Хубав дюбел (фишър) м10х200 - скоро открих тази марка и съм много доволен.
- Винтове за директен монтаж - изключително силно ме блазни тази идея - знам и дограми слагат с такива, в бетон държат прекрасно, в тухла не съм пробвал... Изглежда, че ще ми спести много нерви и операции ако държи..
- Комбинация от хубав дюбел и строителна пяна - това ще е голяма играчка, но съм убеден че ще държи...

Нещо друго, което не съм се сетил също приемам. В крайна сметка ще поръчам от всичко и ще тествам да видя, ама съм сигурен, че не съм нито първият нито последният, който се е сблъсквал с уникалните български соц тухли четворки...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не по въпроса за скарата, но... Нали знаеш, че стиропорът не можеш да го оставиш без шпакловка...
Стиропора е шпаклован от има няма 6 години - да кажем, че имам леко желание да го довърша :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет авг 20, 2020 11:04 amlayne написа:
Стиропора е шпаклован от има няма 6 години - да кажем, че имам леко желание да го довърша :)
:supz: :supz: :supz:

Тема "скара за сачак" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: