Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Bokrael - помощник
Здравейте. Хобито ми е дърворезба и попринцип го упражнявам в мазето, но идва зима и ще ми трябва някоя малка икономична печица за да не ми изтръпват ръцете. Предположих, че тъй като няма контакти едва ли е уместно да използвам кабела на осветлението за тази цел, защото сигурно е предвиден за по-малка консумация? Та въпроса ми е как да направя нещата културно, така че да нямам проблем и да мога да се грея зимата? В случай, че някой моралист предположи, че ще източвам държавната хазна през този контакт искам предварително да поясня, че тока в мазето ми е към електромера на апартамента ми и няма да правя никакви схеми с биткоини и да товаря никого. :supz:
muhala - майстор
Знаеш ли какъв е захранващия кабел?
muhala - майстор
Знаеш ли какъв е захранващия кабел?
5kof - специалист
По същата причина писах писмо до ЧЕЗ как да си пусна захранване за контакт в мазето. Отговорът им беше, че след контролната точка, демек електромера, нямам никакви ядове. На 22.09 с един приятел, който е на Ти с тока решихме проблема. И то благодарение на неговите умения стана много интелигентно. Монтира доп. предпазител само за контакта в мазето и пусна 2,5кв. кабел. Изпълни го през технологичните отвори на таблото. Вкара кабела в гофре, в частта, която минава през стената и влажната част на общите помещения. Закрепи го с пластмасови щипки, които видях за първи път. Всичко стана много дискретно. Основно контакта ще ползвам за контролиране температурата в мазето по време на магията, наречена ферментация при получаване на домашната амброзия. :) . Е, когато се наложи ще включа флекс, дрелка, винтоверт, или някаква по-лека машинарийка.
Andri01 - майстор
А шишенце от домашната амброзия приготви ли за приятеля си? :) :partyman:
5kof - специалист
ср сеп 30, 2020 8:29 amAndri01 написа:
А шишенце от домашната амброзия приготви ли за приятеля си? :) :partyman:
Като завърши магията ще седнем да си ги премерим. Той също магьосничи.
Andri01 - майстор
То меренето на пи...тиетата е едно на ръка. Ама авера ти си е изработил литърчето вече :) :partyman:

Тема "Изкарване на контакт в мазето?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: