Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте, обмислям да си изградя система за видеонаблюдение в къщи(тераси, двор и пред входа). Проблема е, че си нямам понятие точно от това. Имам kамери два модела tk-c921eg и msc-712sf и до там. Четах, че ми трябват някакви балуни за да преобразува видео сигнала към двр приемника. Въпроса е какви трябва да са тези балуни и какъв трябва да е двр приемника. За тоците тези tk са 220волта, а тези msc са 12волта и тях ще ги прекарам през трафове. Смятам да използвам ftp кабели. Идеята ми е, че искам да сложа голям хард на двр за да държи запис до 1седмица/месец и да има задължително lan за да мога да проверявам от телефон или комп. Ще съм ви много благодарен ако ме ориентирате към какво да се насоча и какво да използвам. Камерите знам, че не са от най-хубавите, но смятам че ще свършат работа.
Благодаря!
torbalan - Дървен философ
Виж фирма, която работи с такива камери да ти направи оферта за хардуера и труда.
Като видиш какъв хардуер ти трябва ще прецениш дали си заслужава или не.

Моето усещане е, че с няколко безжични IP камери и едно мини РС за записвачка ще ти е по-евтино.

Предполагам няма да гониш много кадри в секунда.
Не, не ми трябват много кадри в секунда. Просто за охранителни ако някой реши да влезне. Нямам идея коя фирма би работила с такива камери, защото на времето са били много хубави, но са доста остаряли
vladtod - специалист
Тези камери са за закрито или специална кутия за открито, отделно трябва и осветление или IR прожектор. Вземи си две нови IP камери за по 100 лв. и не ти трябват балуни малуни, само две захранвания от 10 лв, и lan кабел, боцкаш в свича и си гледаш от Франция.

Тема "Видеонаблюдие" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: