Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Godrival - напреднал
Здравейте,
Искам да ви попитам ,знае ли някой каква е причината за появата на следните петна/стечки около первазите на прозорците и евентуално начин за справяне с проблема.
Первазите са гранит и в краищата им е фугирано с полиуретанов силикон.
http://kachi-snimka.info/images-2013/bwy1580925847r.jpg
Благодаря предварително за отделеното време.
http://kachi-snimka.info/vij.php?id=bfi1608147181h.jpg
miliad - майстор
Ти сериозно ли питаш?
Прах, дъжд, стечки.
Слагаш перваз по края на перваза, да не се стича вода от там, а само по фронта.
И ще си без стечките.
Godrival - напреднал
Какво имаш в предвид под "перваз"?
kozl - майстор
Може да залепиш Г профил (пластмасов, алуминиев, месингов, нераждъвейка), по двете къси страни на подпрозоречния гранитен плот. Има 5х5 мм от месинг, пък мож да го залепиш и така /\.
Може и ивици гранит, обработени с фаски или объл профил отгоре. Погледнато отпред, като на първата снимка ще изглежда така:
|________________________________|
Godrival - напреднал
Благодаря за отговорите .
Добре,а това нормално ли е да се случва или при поставянето на первазите "нещо" е погрешно направено?Отдолу по цялата дължина на перваза им канал/водооткап И реално отпред на стената няма проблем,но отстрани...
Мисля след като намеря решение на проблема да матирам петното с една гъбичка и част от мазилката?
radius - майстор
И аз го имам тоя проблем, но вече е късно. Силикатната мазилка вече е оцветена в дълбочина и така ще си го гледам...
Не знам дали не трябва да има водооткап по късата страна и колко ще помогне.
Аз сложих по 1 пътечка силикон отгоре от ъгъла до челото на камъка. Така, водата от камъка (примесена с прахоляк) не може да отиде отстрани и да олее мазилката. Но понеже вече е омацано, не мога да преценя ефекта от силикона.
mkocev - специалист
Вземи един нивелир и провери наклоните на первазите, поне да знаеш има ли предпоставки да се задържа повече вода и да стича отстрани. Решението са го дали в предните постове.
Godrival - напреднал
[Точно и аз се чудех за водооткап на късата страна ,но на вече монтирани первази не знам как ще стане точно...
Гледах така наречените дремели/прав шлайф и евентуално с диск за камък ,да се опитам да направя канал отдолу или е много рисковано и ще се отчупи?

П.с. Колега "radius " би ли споделил снимки на "пътечките"от силикон?

До колегата с въпроса за наклона-има минимален наклон ,тъй като ако беше даден по-голям наклон т.н. дренажни отвори/дупки на дограмата щяха да се запушат с камъка...
Последна промяна от Godrival на чет дек 17, 2020 10:12 am, променено общо 1 път.
radius - майстор
И сега, ако е от недостатъчен наклон(доста вероятно), кой ми е виновен като аз ги монтирах.
Уфф, 20бр. за един ден сам :проба:
Като се замисля, едва ли водооткап по късата страна ще помогне, защото водата отгоре като допре стената ще се оттича в ъгъла между камъка и стената и пак ще прави стечки.
Прикачен файл:
IMG_20201217_101135.jpg
Последна промяна от radius на чет дек 17, 2020 10:16 am, променено общо 2 пъти.
Godrival - напреднал
чет дек 17, 2020 10:09 amradius написа:
И сега, ако е от недостатъчен наклон(доста вероятно), кой ми е виновен като аз ги монтирах.
Уфф, 20бр. за един ден сам :проба:
Е Май ще си гледаме петната по мазилките

Тема "Петна(стечки)от вода около прозорците" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: