Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте, искам да направя една кухничка в една селска къща, всички тръби обаче са метални и сто годишни, че и дебело замазани и не ми се барат, че наоколо майстори няма. Възможно ли е да взема с по една тетка вода от бойлера и така да вържа мивката, на една стена са? И ако да какво точно ще ми трябва? И има ли накакъв вариант да вържа към това и кухненско бойлерче, примерно с два крана на топлата вода и да се решава кога да е от малкия и кога от големия бойлер топлата?
Прикачен файл:
Photo0030.jpg
Последна промяна от kril на чет дек 17, 2020 5:35 pm, променено общо 1 път.
ky-kyy - майстор
Сложи и една "Юнга" че да му замяза :lol:
Ако разбирам няма да питам, нали...
ky-kyy - майстор
чет дек 17, 2020 5:39 pmkril написа:
Ако разбирам няма да питам, нали...
Тетка на студената вода, преди да влезе в бойлера, от нея вадиш една тръба и завиваш на края и една Юнга. Кеф ти чаши, кеф ти чинии, кеф ти ръце миеш :)
Проточен инсталацията няма да издържи, всичко е много старо. Имам купен кухненски за под мивка, който не ползвам и си мислех за него, той е само 1,5 кв. По принцип плановете бяха за основен ремонт на всичко, но с тая корона той се отлага за неясно бъдеще и кърпя на парче.
gogo7777 - майстор
чет дек 17, 2020 5:27 pmkril написа:
Здравейте, искам да направя една кухничка в една селска къща, всички тръби обаче са метални и сто годишни, че и дебело замазани и не ми се барат, че наоколо майстори няма. Възможно ли е да взема с по една тетка вода от бойлера и така да вържа мивката, на една стена са? И ако да какво точно ще ми трябва? И има ли накакъв вариант да вържа към това и кухненско бойлерче, примерно с два крана на топлата вода и да се решава кога да е от малкия и кога от големия бойлер топлата?

Photo0030.jpg
Може, ще трябва обаче допълнителен кран до батерията на мифката .

Тема "Свързване на кухненска мивка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: