Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
yonkov71 - помощник
Здравейте!
Съдомиялна BEKO DFN 6833 не изпомпва, има вода в миялната и в долното дъно.
След ръчно изхвърляне и изчистване с гъба - тръгва и отново не изпомпва.
Как да сваля помпата за проверка?
crez - майстор
Може и да не е помпата, провери маностата тръбичките към него да нямат запушвания.. Помпата се намира на дъното на миялната.
yonkov71 - помощник
Благодаря за бързата реакция!
Машината съм я обърнал и помпата я виждам, но не знам как да я сваля.
Маностат / пресостат не знам къде е.
Някъде прочетох, че машини с flow-meter нямат пресостат.
Все пак искам да сваля помпата за да я почистя и проверя.
kozl - майстор
yonkov71 написа:
Здравейте!
Съдомиялна BEKO DFN 6833 не изпомпва, има вода в миялната и в долното дъно.
След ръчно изхвърляне и изчистване с гъба - тръгва и отново не изпомпва.
Как да сваля помпата за проверка?
А защо трябва да я сваляш. Тя не е ли с клеми. Моята миялна е АЕГ, но при включване винаги тръгва помпата за известно време и после програмата. Мисля, че при всички е така. Закачи пробна лампа и пусни миялната за начален старт и следи дали ще светне лампата.
Що ми се струва, че при мен помпата е с кондензатор, по спомени 16 мкФ. Да не би и твоята да е така и да е изфирясал кондензатора :?
yonkov71 - помощник
Вероятно на помпата се подава напрежение защото се чува леко жужене при стартиране, но не изхвърля нито капка. Маркуча не е запушен.
Кондензатор не виждам никъде.
kozl - майстор
Е колко пина имаш на помпата? При мене са повечко. Че има и обратна връзка към управляващата платка и кондензатор. Много снимки направих га разглабях миялната ама търся и на помпата не намирам. Че ми искаха 250 лв. да я сменят, че била изгоряла и тинтири минтири та докараха цена за ремонт 450 лв. А да си не спомням, че яд ме зафата :x за Бай-Ганьовското отношение.
Ей извинявай аз си пиша за другата помпа, тя изпомващата е по-проста и май е само с две клеми. Щом бръмчи вероятно е заседнала. отваряй от към перките (турбината) и виж как е положението там.
yonkov71 - помощник
Майсторе, аз питам за BEKO DFN 6833
Не намирам достъп към перката отвътре
Затова искам да сваля помпата, която с някакви зключалки е закрепена към картера.
Ако някой има опит моля да ми помогне или да подскаже друга идея
Как да разбера откъде протича вода в долното дъно
kozl - майстор
Пробвай в тоя форум. http://www.tehcomservis.com/forum
Ето на тази снимка се вижда източващата помпа (розово) на AEG в долен десен ъгъл. Има два маншона към входа с по-големия диаметър и с по-малкия към изхода на водата. Предполагам при ВЕКО-то е подобно.
Изображение
crez - майстор
Помпата се крепи на два винта, най-напред сваляш двете скоби на маркучите,отвиваш болтовете и изваждаш клеймите(няма значение после коя къде е) от маркуча под прав ьгъл има извод(тънък маркуч) към маностата (кафявото в дъното на снимката) там внимавай с изводите начертае и опиши кой къде е. Свали го и него. Опитай с уста да надуеш през отвора, ако няма запушвания чува се прещтракване на контактите чрез мембраната. След това пробрай помпата, включи я на 220в.трябва да завърти. Ако всичко това е изрядно търси проблема в програматора.
yonkov71 - помощник
Имам снимка на която се вижда източващата помпа, но не знам как да я кача(снимката)
В сервизното описание пише, че помпата се закрепва към картера със заключалки.
Страх ме е да не счупя нещо ако се опитам да я откача.

Тема "Съдомиялна BEKO DFN 6833 не изпомпва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: