• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
alex_beast - напреднал
Здравейте колеги ,със сина ми на 5 г редовно майсториме нещо
Сега съм му обещал да направиме преносима колонка ,но искам звука да е качествен-да му хареса това дето сме направили
Дайте ми идеи и савети ,схеми насока за говорител .Не искам повече от 5 вата макс 10 зависи от схемата
DundyTheCroc - майстор
За преносима колонка задължително усилвател клас D, готови платки от китайците колкото искаш.
alex_beast - напреднал
съб мар 06, 2021 1:51 pmDundyTheCroc написа:
За преносима колонка задължително усилвател клас D, готови платки от китайците колкото искаш.
Щеше ми се нещо с транзистори .,.,., до 2по8 волта няма ли да изкарам 5 вата
Иначе гледам китайците с некви схеми рам ги дават по 20 вата и то без охлаждане -това ще издържи ли ,а и 20 вата ми се виждат много ,
нали требе и да ме не изгони жената накрая :axe: :axe:
sstefanov - майстор
Преносима колонка и качествен звук едновременно е доста трудно занимание.
Поотделно е лесно.
alex_beast - напреднал
съб мар 06, 2021 9:43 pmsstefanov написа:
Преносима колонка и качествен звук едновременно е доста трудно занимание.
Поотделно е лесно.
Знам ,затова и питам .
Аз съм по ел инсталациите .,....,., нямам нищо общо със електрониката ама съм правил доста усилватели и се мощни
Сега искам да направя нещо заедно със сина си
А и съм написал съвет не само за схема а и за вг
alex_beast - напреднал
подарявам чисто нова стк 433-130 ,взех я преди повече от три години и само ми седи пред погледа така и немах време за нея,ако на некой му върши работа да пише
MamaMy - майстор
С TDA2003 се получават доста сносни решения. Схемата е проста и лесна без специфични части. Ако искаш схема с дискретни елементи, трябва да се разровя из архивите си. За говорител ти препоръчвам някой от авто-говорителите. Имаше едни Pioneеr TS-A1703i които вадеха страхотен бас и високи, но са скъпи. Или някакви оригинални автомобилни. На Опел примерно свирят страхотно и са много чувствителни, но не са много мощни. Намират се втора ръка по 15-20 лв хубави и запазени.
Препоръчвам ти да си изтеглиш няколко книжки и да ги разгледате. Ако не ги намериш никъде ще ти ги пратя.
"Висококачествени транзисторни нискочестотни усилватели"
"Мощни НЧУ"
"Мощни нискочестотни усилватели в интегрално изпълнение"
Последна промяна от MamaMy на съб мар 06, 2021 11:21 pm, променено общо 1 път.
alex_beast - напреднал
съб мар 06, 2021 11:00 pmMamaMy написа:
С TDA2003 се получават доста сносни решения. Схемата е проста и лесна без специфични части. Ако искаш схема с дискретни елементи, трябва да се разровя из архивите си.
Харесвам схемите с тда -лесни са за изпълнение
Ама не разбирам много от усилватели се 1 тия тда греят и без сигнал
На един фр му бех направил усилвател с 2 тда 7294 и му викам не очаквай кой знае кво
като си върза колоните-некви стари руски от на дедо времето и ми падна шапката
Чист звук средни ,високи,баси затова питам и за говорител .,.,.,., такъв малък дето да изкара чист звук не да пищи
alex_beast - напреднал
съб мар 06, 2021 11:00 pmMamaMy написа:
С TDA2003 се получават доста сносни решения. Схемата е проста и лесна без специфични части. Ако искаш схема с дискретни елементи, трябва да се разровя из архивите си. За говорител ти препоръчвам някой от авто-говорителите. Имаше разни коаксиални на Pioneеr които вадеха страхотен бас и високи.
Препоръчвам ти да си изтеглиш няколко книжки и да ги разгледате. Ако не ги намериш никъде ще ти ги пратя.
"Висококачествени транзисторни нискочестотни усилватели"
"Мощни НЧУ"
"Мощни нискочестотни усилватели в интегрално изпълнение"
Братле прати ми ги ако не ти е проблем alex_beast@abv.bg обичам да чета ,даже и след работа
  • 1
  • 2

Тема "усилвател 5-10вата схема" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: