Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте,

Предстои ми изграждане на един вграден гардероб и един дрешник. Ще използвам услугите на Роси за разкрой и кантиране на плоскости, а чертежа на конструкцията, както и сглобяването, ще си правя сам.

Тъй като досега не съм се захващал с толкова голям проект, не съм на 100% убеден, че всичко по чертежа ми е точно до милиметъра, за да се получи както искам. Преди да направя поръчката за разкрой ми се иска да чуя второ мнение за евентуални пропуснати грешки. Ако някой има желание да помогне ще изпратя / прикача снимки на скиците.

Благодаря
muhala - майстор
Нямам опит с това, но би ли споделил с каква програма правиш разкрой. Интересувам се от това и искам и аз да си проектирам мебели. Не знам например как се правят сблобките с дибли, пантите как се отбелязват и т.н.
brum - майстор
Аз чертая на SketchUp. Разкрой не дава, но после си гледаш детайлите и си сваляш размерите. Дава добра идея как ще изглежда резултата иначе. Пускам си плоскости с реалните размери на материала (плот - 40, гръб - 8, конструкция - 18) и си залагам подходящи луфтове между вратичките. Когато всичко ми хареса клонирам чертежа и почвам плоскост по плоскост да свалям размера и да трия.

И за точност до милиметър - не се престаравай. За да гониш тази точност стените трябва да са абсолютно прави и отвесни. Ако се целя да запълня ниша до милиметър оставям част която може да мръдне с няколко милиметра в плюс или минус.

Иначе стандартните луфтове като гледам разни правени неща отиват към сантиметър спрямо нишата. Слагат чела да скрият луфта.

Тема "Помощ с конструкция на гардероб" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: