• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
muhala - майстор
Здравейте,

Покрай ситуацията с Украйна замисляте ли се за някакви апокалипсиси като спиране на тока, водата, телефоните и т.н. ?
Имате ли подготовка и запаси ? Къде бихте намерили убежище ?
Някой от вас ако е правил нещо собствено като инвертор, BMS, аварийно усветление, би ли споделил ?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Мислили сме. Не е като да е за пръв път. Основното е, че в "аварийна" ситуация, не действаш обичайно. Не трябва ток за телевизор, не трябва вода за ваната, не похапваш между храненията... Моят дом не живее в режим, та някакви запаси си има принципно. Алтернативни източници има. Друго убежище няма :-) Успокояващо е, че при ядрен удар, нищо няма да е необходимо

Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
nikolson защо е изтрит? Тц. Чух че разпутицата в Украйна е почнала, а рашките имали проблеми с логистиката и блицкрига затънал в нея. Пък и нещо не се виждали хляб и сол по пътя, та май няма да има нужда от такива неща.
Lutchezar - майстор
Преди като бомбардираха Белград небето на запад светеше цяла нощ и се чуваха гърмежите. За София говоря. На никой не му пукаше и всички правеха кой каквато може контрабанда към Сърбия.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
чет мар 03, 2022 11:49 pmLutchezar написа:
Преди като бомбардираха Белград небето на запад светеше цяла нощ и се чуваха гърмежите. За София говоря. На никой не му пукаше и всички правеха кой каквато може контрабанда към Сърбия.
Тихо ся, разваляш бизнеса с палатки
schuldiner - майстор
Аз, както в началото на пандемията, купих много рубли. Трипластови, Емека.
big_dragon - специалист
чет мар 03, 2022 11:15 pmn_a написа:
Мислили сме. Не е като да е за пръв път. Основното е, че в "аварийна" ситуация, не действаш обичайно. Не трябва ток за телевизор, не трябва вода за ваната, не похапваш между храненията... Моят дом не живее в режим, та някакви запаси си има принципно. Алтернативни източници има. Друго убежище няма :-) Успокояващо е, че при ядрен удар, нищо няма да е необходимо

Изображение
Този таван нещо не ме кефи...
5kof - специалист
Имам 70кг ракия, винцето понамаля, но едни 25-30 кг ще съберем. Към 25-30 парчета месце, изсушено.40кг. брашно. Дано оцелеем до зелено. Ако не го ожарят с уран и плутоний. [-o<
Andri01 - майстор
Освен подобните запаси , изкарах от архива един телефон с манивела и радиото на дядо ми "Philips" на батерии.
kr1100 - майстор
пет мар 04, 2022 10:31 am5kof написа:
Имам 70кг ракия, винцето понамаля, но едни 25-30 кг ще съберем. Към 25-30 парчета месце, изсушено.40кг. брашно. Дано оцелеем до зелено. Ако не го ожарят с уран и плутоний. [-o<
Че то зелено и сега има - салати, лук,чесън, репички, манголда се понавири, а трева тлъстугаколкото искаш.
  • 1
  • 2

Тема "Подготвяте ли се за тежки времена ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: