Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kamenkr66 - помощник
Здравейте,

искам да имам външна изолация на къщата, но бюджетът за ремонта почва да се изчерпва. За съжаление, желанието ми да имам такава е по силно.
Аз бих се заел сам да си я слагам. Решил съм да бъде 10 см стиропор. Ето и няколко въпроса.

1. Ако налепя стиропора, но не мога да направя мазилката, заради неумение, може ли да остане 1 година само на стиропор, при положение, че не ме интересува външния вид за 1 година?

2. Ако все пак правя мазилката и не е равна, може ли лесно да се коригира или всичко трябва да се преправи на ново?

3. Мога ли да слагам по 3 квадрата стиропор на ден и да зарязвам работата за дълги периоди, например 5 дни или трябва да се работи много бързо?

Благодаря предварително
nelina_london - специалист
1. Не е желателно ,защото стиропорът изгаря от слънцето .Пожълтява и трябва да се пристъргва до бяло преди да се измаже.
2. Преди мазилката има шпакловка .Тя може да се шкури .Мазилката остава ,каквато се направи .Стиропорът трябва да е нивелиран ,не се изправя със шпакловка .
3. Няма проблем .
kamenkr66 - помощник
Благодаря за отговорите.

1. Тоест, проблемът след 1 година е, че трябва да се пристърже малко? Нищо повече?

2. Да, сега видях че има шпакловка с мрежа, след това грунд и после мазилка.
2а. Ако направя кофти шпакловка, може ли да се коригира?
2б. Какво се прави, ако мазилката е ужасна? Всичко наново?

3. Значи мога внимателно да си слагам стиропора и да качвам снимки на доверен майстор, и като съм готов, да продължа нататък или да довърши майстор.

Лека вечер
resistbody - майстор
Шпакловката не е проблема има втора и трета ръка ко е много зле.. , ако го налепиш кофти е проблема... за 3 месеца макс почва да пожълтява и трявбва прешлайфане.. не е трудно но е мръсно..
Лепи стена и шпакловай, после се мести на другата.. може и на етапи като оставяш мрежа свободна за застпване със следващото поле
Hoвoceлckи - майстор
Бих ти препоръчал да направиш три страни - без южната. Започни от задна стена - тази, която не се вижда от улицата. Ако налепиш много кофти стиропора, после почти нищо не може да се направи. Но не се отчайвай - няма да правиш ракета ... Ще ти даваме акъл, ти ще се стараеш и ще стане! Шпакловането с мрежа също не е кой-знае какво ...
Побързай с покупката на материалите. Всеки момент цените ще литнат нагоре.
feikot - специалист
Стиропора вече е 300 % по-скъп от миналата година по същото време, доказвам с фактури. Мазилките и лепилата и те са в плюс но не толкова. Не знам до къде ще стигне простотията с цените, но никак не е добра. Иначе по въпросите които питаш :
-1 Не само пожълтяването е проблема, а и свиването и стареенето
-2 Ако е кофти шпакловката, ще направиш и втора,че и трета ръка.
-3 Можеш, но стигаш до точка 1 и пак отначало.
Прави стена по стена,слагай водооткапващ ъгъл,ъгъл с мрежа,и мрежа да се застъпват.
kamenkr66 - помощник
Благодаря на всички за отговорите. Много ми помогнахте!

Тема "Външна изолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: