Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
wanderer - специалист
Идеята беше да направя нещо малко и мобилно за ползване най-вече за пневматичен такер и помпене на дреболии. Докато чаках да ми изпадне хладилно компресороче си направих един голям и истински компресор с хубава глава, а този го довършвам за спорта. Смятам, че набавих всичко необходимо, до няколко дена трябва да намеря време и да го събера.
Прикачен файл:
287461683_379640887348604_489611274958370973_n.jpg
Junak - майстор
Не разбрах само каква е идеята на поста. Искаш да питаш нещо или просто да се похвалиш :? :) ?
brum - майстор
По чуждите форуми е такава практиката. Човек започва проект и споделя как се развиват нещата. По-организирано е и когато някой търси как да си направи мини компресор лесно намира темите и черпи идеи.
wanderer - специалист
чет юни 16, 2022 9:19 amJunak написа:
Не разбрах само каква е идеята на поста. Искаш да питаш нещо или просто да се похвалиш :? :) ?
Разбира се, че да се похваля. Виж все пак в кой раздел е темата :wink: А ти би ли казал каква е идеята на твоят пост?
Lutchezar - майстор
И аз очаквах нещо повече от картинката. Или описание отдолу, или още снимки на компоненти, описание на идея...
Но авторът сам си избира какво да поства.
Последна промяна от Lutchezar на чет юни 16, 2022 3:06 pm, променено общо 1 път.
miliad - майстор
чет юни 16, 2022 12:19 pmwanderer написа:
чет юни 16, 2022 9:19 amJunak написа:
Разбира се, че да се похваля. Виж все пак в кой раздел е темата :wink: А ти би ли казал каква е идеята на твоят пост?
Ще си много полезен, ако пуснеш и опис на материалите към картинките :roll: .За дилетанти в областта кат мен.
nikolson - майстор
Аз пък ще попитам откъде са някои от тези
Прикачен файл:
Screen Shot 2022-06-16 at 3.08.21 PM.png
wanderer - специалист
Благодаря за уточненията от Ваша страна! Прави сте, мислех като го събера на напиша 3-4 изречения, но ще го направя сега. Идеята е да има всичко което има един голям компресор - възвратен клапан, пресостат, филтър, кран за конденз, манометър, редуцир вентил, предпазен клапан, бързи връзки (от Евростил). Останалите дреболии - разни врътки, шайби, тапи, нипели, муфи на бутилката и основата на която ще се монтира всичко е мое дело (с изключение на няколко купени крепежа). Бутилката е газова, 6 литра, изчистена почти идеално. Връзката компресор-бутилка ще е с шлаух.

Тема "Миникомпресорче от хладилен компресор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: