• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
catpat - специалист
Здравейте майстори. Някой правил ли си е въпросните комарници от алуминиеви профили или от профили ПВЦ. Изглежда доста лесно да се направи от всеки сръчко, само да има нужните материали. Та на въпроса, знаете ли конкретно място от където може да си взема профили, панти и другите подобни за да си измайсторя сам такива, говоря за 3 прозореца. Не е кой знае колко много, ама като си отпуска и не ти се седи с ръцете в джобовете ще е забавно. :lol:
Petyr - специалист
Аз на вилата си направих такава врата от летви. Само че мрежата е ПВЦ, и след близо 10 години вярна служба се наложи смяна :) Сега в Бриколаж има метална мрежа, предполагам по-дълговечна.
catpat - специалист
Не искам от летви, аз също съм си правил от летви, не стои добре на ПВЦ дограма. Намерих някаква тема от преди година, където споделят, че по складове за профили за дограми имало такива профили. Но къде са тези складове в София и някой пазарувал ли е?
yurig - специалист
Във всеки склад за алуминиеви профили има профил за комарници и пластмасови ъгли за тях и могат да се вземат на малки бройки. НО фибромрежата и гуменият уплътнител се продават на рула, които са доста големи.Така че едва ли е уместно да си ги правиш сам по-добре попитай някъде да ти ги направят.Отваряем комарник за стандартно крило струва около 35 лв.
По пътя към МЕТРО 2 след околовръстното има склад на Вайс профил и там има тези неща.
velsi - Почетен майстор
По цял ден правя такива. Писнало ми е от тях. Елементарно е наистина, но трудно ще намериш място, където да ти продадат мрежа на метър. Иначе самата мрежа е много качествена.
catpat - специалист
Обещавам да проверя и да споделя какво съм направил и колко ми е струвало.
confusion - напреднал
Някой да е разбрал къде се продава мрежата+уплътнителя на метър, понеже ми предстои да поръчвам комарници, но фирмите по Сф ми искат около 75-95лв за врата?
velsi - Почетен майстор
Мрежа "на метър" може и да намериш. Но уплътнител едва ли. Продава се кофти опакован, сто метра и ако го разбуташ после става една плетка.... Но пък не е скъп. За балконска врата 75 лева е нормална цена с монтажа.
confusion - напреднал
"нормална ... нормална ... колко да е нормална" - шегувам се.
Да, в няколко фирми питах, наистина цените не се различават много.
Аз обаче съм твърно на мнение, че не искам да дам по 75лв. за комарник (за времето за взимане на размери+монтаж не го споменавам ;-) ) и изкам да си ги направя, затова питах за профилите. Между другото силиконова мрежа на метър (ширина 80см) си намерих в един магазин до Ботевград, така че остава само профили+аксесоари да намеря къде продават ... продължавам да търся.
velsi - Почетен майстор
Профили и аксесоари по складовете за алуминиеви профили. Не си писал от къде си, но при нас има 5 склада. Сигурно и при вас има.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "Комарници - мрежи против мухи и комари." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: