Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте,
Накратко, след саниране на сградата, ролетните комарниците трябваше да се преправят. Амбицирах се да им сложа мрежа, която спира праховите частици. В долната част на старата мрежа имаше лента която някак си е залепена за мрежата. Можете ли да се сетите за лента, която е подходяща за целта и средство за лепене на тази лента към мрежата?
vladilen - специалист
Днес се нагласих да я сменям и аз ама ядец ....същия проблем
kozl - майстор
Сещам се за лепило за текстил. Ползвах такова да лепя плат за плат. Еластично е като гума.
miliad - майстор
Снимчица някаква на сглобката на терминала с мрежата може и да помогне. То долу е едно ама горе също е интересен захвата.
ZMeyGorianin - майстор
Яко двойно залепващо тиксо. При мен свърши работа.
l0v - специалист
На скоро имах същия проблем. А главата ме заболя като ми обявиха луда цена от 200 и нещо си лева за квадрат и половина.
Та купих си качествена мрежа на метър. Края където е гумираната част го подгънах и заших на шевна машина. Заших го за да не ми мърда после. В подгъва вкарах 1,5мм2 много жичен проводник. После на една стара врата която ползвах за работна маса залепих няколко ивици широко тиксо. намазах го с едно парцалче с някакъв течен сапун за да не залепва после полиуретана.
Като изсъхна заковах двата края на кабела така че да е добре изпънат. После с няколко кабърчета приковах мрежата към плота. Отсякох с пак с тиксо до къде ще е гумираната част. За гумиране използвах полиуретанов уплътнитек който нанесох с шпакла на няколко пъти докато се получи нужната дебелина.

Тема "смяна на мрежа на ролетен комарник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: