• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте, искам да отрежа тръбите максимално близо до щранга и да ги затапя като след това направя куфар за да ги скрия, проблема е, че мястото е много тясно и не става да се навие резба. Ако някой може да ме посъветва какво мога да направя за да ги затапя. В главата ми се върти шантавата идея да набутам градински маркуч и с голям болт увит с тефлон да го навия в маркуча (нещо като дюбел), но ме е страх че може да избие с времето и да стане :drinkers: . Нямам електрожен с които да ги заваря така, че това ми е краен вариант (работил съм с електрожен, но си нямам много вяра :mrgreen: )
Прикачвам снимка на стаята, по-късно ще мога да кача и по близка снимка ако има нужда.

Прикачен файл

358557481_979144806544086_2832012220973555684_n.jpg
358557481_979144806544086_2832012220973555684_n.jpg (86.57 KиБ) Видяна 1645 пъти
LazarGanev - "Велик майстор"
За до 50лв всеки заварчик ще си донесе електроженчето и ще направи 2 заварки - ако искаш директно затапване, ако искаш стоманена муфа с резба и тапа. Не е казано, че всичко трябва да можеш, айде сега. Аз също имам документ за заварчик, но подобни тръбни заварки рядко се хващам да правя, тъй като не практикувам постоянно.
lyubohar - майстор
В тоалетната ни имаше външни вертикални шрангове.Вярно,на първи етаж съм.С комшията над мен ги срязахме и вкарахме в стената.
Така ще избегнете затапването и направата на куфар.
Mitashki_MM - специалист
Аз лично точно с това не бих си играл - или си викаш заварчик дето знае какво прави и ще ти даде гаранция от протечка (препоръчителното) или (по-рискованото) си разкъртваш място в стената, така че да успееш да си пъхнеш главата на инструмента за резби и действаш нататък по всички предписания за навиване на тапи на парно. Аз специално не бих си навил гипскартона на профилите докато не видя как се държи свръзката зимно време на пуснато парно.
lyubohar - майстор
Не знам Вие с какво не бихте си играли.Нашата кооперация е поне на 60г.Тръбите някакви стоманени германски.Като нови отвътре и отвън.
Всички вертикални шрангове на парното са си вкарани в стените.Само в банята и тоалетната бяха външни.
Вече 10г.в тоалетната са вкарани в стената.Пластмасови,облицовани в изолационни тръби.
Разбира се специалисти го правеха.Спестих грозния изглед и стърчащите водомери.
miroki - майстор
Ако парното не работи, не би следвало да имаш проблем. Ако работи не би следвало да го слагаш в куфар. Или поне му остави вентилационни отвори. Че само ще плащаш. Иначе ще ти го заварят, търси тръбар.
Благодаря на отзовалите се, ще търся някой да го завари когато му дойде времето т.е. когато правят профилактика и спрът водата. Услугата парно в Бургас е станала нещо като лукс и поради неналичието на студени зими ще се отоплява с климатици, именно за това искам да скрия тръбите. Това с вентилационните отвори не го разбрах, предполагам нещо като дупка със декоративна решетка, но не смятам, че ще седи добре и едва ли ще го направя.
miroki - майстор
Да, горе и долу правят отвори на гипскартона. Моят апартамент се топли само от тази тръба. При това не се налага да пускам климатик. Но съм завил тапа, там където съм свалил/откачил радиаторите имам плот върху радиаторите и не ми е трябвало да крия тръба.
MamaMy - майстор
Моят съвет е да навиеш резби. След някоя и друга година може много да се променят нещата и парното пак да стане атрактивно.
LazarGanev - "Велик майстор"
Парното и сега си е атрактивно, но не с тези стари вертикални щрангове, а хоризонтален тип, където в стълбищните площадки вървят изолирани вертикални щрангове, пред всяко жилище си има табло с истински топломер, който реално отчита консумацията и си плащаш само това, което си потребил. А този тип системи от снимката, останали от соца, никога няма да станат пак актуални
  • 1
  • 2

Тема "Затапване на тръби за парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: