Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
brabusbg - помощник
Здравейте майстори,
въобще не съм на Tи със строителството и за това се обръщам за съвет. Имам подземно парко място което мога да обособя като гараж (в прикачения файл съм приложил скица). Трябва да изградя само две стени (макирани с пунктир и в лилаво). Питането ми е с какво ще стане най-евтино - със сандвич панели или Итонг блокчета? Висчината е около 3 метра. Ако е сандвич панели каква конструкция трябва да се прави и въобще трябва ли да правя или мога с едни Г-образни винкели да анкирирам по всички краища и да укрепя панелите. Ще бъда благодарен на съвети и идеи.

Прикачен файл

32312.jpg
32312.jpg (45.81 KиБ) Видяна 1883 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ако ще го правиш сам, добре е да започнеш с пресмятането на итонга и лепилото, като загряващо навлизане в темата ще е. Не си мисли, че ще стане с най-тънките тухли
За панелите - мислех, че има видове панели, със съответния монтаж... Та, каквото избереш
При всички случаи, трябва издълбоко да се информираш, за да вземеш правилното решение
Откъм цена и работа, аз интуитивно залагам на Итонга :-) :-)
burkov - специалист
Сподели какво целиш със затварянето на мястото и може би стигнеш до най верният подход.
kozl - майстор
По добре с панели, зощото юридически и технически не си наясно с парко местата и е възможно да се наложи да демонтираш панелите.
zz_stefanov - майстор
Като монтираш панелите вратите на колата дали ще се отварят?
Ако да, най тънката преграда.
Провери и всичко, което ти спомена Козл.
lyubohar - майстор
Има ли нотариален акт за мястото с размери?
Колко е ширината?
brabusbg - помощник
нед окт 08, 2023 10:40 amburkov написа:
Сподели какво целиш със затварянето на мястото и може би стигнеш до най верният подход.
Има ширина, имам нотариален акт. Всичко е ок. Идеята е че ще сложа евентуално заряда станция за ЕА и искам да си прибера вилосипедите за да не стоят на терасата. Така, че идеята е да е най-бюджетния вариант.
lyubohar - майстор
В моя гараж превантивно са сложили слаб бушон за да не се ползват за силни ел. инструменти.
И всеки гараж си има отделна партида в енергото.
При Вас дали е така?
brabusbg - помощник
нед окт 08, 2023 1:16 pmlyubohar написа:
В моя гараж превантивно са сложили слаб бушон за да не се ползват за силни ел. инструменти.
И всеки гараж си има отделна партида в енергото.
При Вас дали е така?
Да, сега си пуснах партида, от 15кв и 36А предпазител. Интересувам се стените как да направя, това е нещото от което не съм наясно.
torbalan - Дървен философ
Най-добре не се занимавай с глупости.

Тема "Изграждане на стени от сандвич панели в подземно паркомясто!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: