Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
stereofonix - специалист
Та дойде време и аз да почна ремонт в стаята си :) искам да се обърна към всички маистори в този форум да ми помагат с напътствия и съвети .... искам сам да си направя ремонта на стаята си :) в момента е почти празна

Така да ви кажа как стоят нещата с обстановката в нея:
стаята е не много голяма 4x3.8x2.8 измазана е след което с години е претърпяла две пръскания с варов разствор .. като 1-вия цвят е зелен след което от горе е розовият .. но явно розовият не е могал да се хване мн добре започва да се отлепя като "юфка" и познаите каква е картинката розова стая с зелени петна

За първо време мисля да сапочна обработка с телена четка или с виброшкурката (с едрозърнеста шкурка: да махна двата слоя боя да мога да стигна до основата ...след това ще следва шпакловане но за сега то в далечен план ..

:idea: ако имате някви идеи мнение предложение кое как да стане по лесно и практично на този етап ще сам благодарен ... след като подготвя терена за шпакловане пак ще се консултирам с вас

Поздрави Stereofonix
cap
za6to ne q zape4ata6 s grund,taka 6te spesti6 6kureneto.
EDI - майстор
Опитай да намокриш с гореща вода и да го остържещ.На сухо ще има страшен прахоляк.Не е задължително да пада всичко-само местата, където не е здраво.Готовите шпакловъчни смеси имат в състава си лепилни вещества и ще хване яко, дори и върху оцветените части, ако са здрави, още повече, че основата е варова.
stereofonix - специалист
Благодаря за съветите ... но съм такав човек че искам свичко да стане както му е реда ... стаята е почти готова ... т.е двата слоя варова боя са почти свалени утре мисля че ще приключа с тях и следва да ви попитам преди да започна шпакловката дали не трябва да се обработят стените с нящо ... примерно гледах един мазач мажеше стените или по точно пукнатините на една мазилка с разтвор от Ц200 и вода .. за това искам да поптам дали трябва да се прави някаква такава процедура преди шпакловка ...

Следващият ми въпрос е как се нарича готовата шпакловъчна смес и какви инструменти ще са ми необходими за шпакловането
За в момента това са ми въпросите ... като свърша шпакловката или се затруднявам в шпакловането ще питам за съвети и методика на шпакловането
Лека вечер и благодаря за съдеиствието
velsi - Почетен майстор
Аз лично шпакловах без да грундирам и не съм имал проблеми. Но не е лошо да се ползва някакъв грунд. Трябва ти "гипсова шпакловка". Това е готова смес така се казва. Има на различни производители, но общо взето е все едно и също. Трябва ти метална маламашка, не е зле да е неруждаема и една по-малка нормална шпакличка. Ако бъркаш по-големи количества ще ти трябва дрелка с бъркалка. Моят съвет е да започнеш с по-малко количество докато свикнеш. Трябва ти и някакъв пластмасов съд за бъркане. Аз ползвам отрязана бутилка от минерална вода 10 литра, но някаква пластмасова неголяма кофа е по-добра идея.
EDI - майстор
Обикновено се грундира с Ц 200 и вода, когато се шпаклова върху старо покритие, с остатъци най-вече от латекс и ако се използва строителен гипс/тогава и в него се слага лепило/.Иначе сегашните смеси си имат лепилни вещества вътре в тях и няма нужда от грунд.Аз поне не слагам и до сега е добре.Не е философия, трябва само практика.Ако шпакловката е за тапети, няма да имаш проблем и сам да си я направиш.По-трудно ще ти е да докараш гладкостта, ако ще боядисваш - за такава шпакловка трябва повече практика.Ако е за боя и не си шпакловал досега, по-добре извикай майстор. :D
Стефан - майстор
А аз се чудя при тая ситуация защо не направиш вътрешно саниране или със стиропор, или с вата и гипскартон. Това ще има ефект както през зимата, така и през лятото. За температурата вътре в стаята, и за бъдещите финансови разходи.
Премисли пак нещата!!! Мисля, че си заслужава.
stereofonix - специалист
мне не съм шпакловал до сега но искам да се науча ... а относно изолацията на стята имам желание но е твърде малка стаята без изолация а с изолация сравнително ще се намали обема още за това няма да е с изолация

в/у шпакловката няма да се лепят тапети а ше се боядисва с латекс а за гладкоста на шпакловката защо да не мога да е направя .. с ваша помощ и напътствия вярвам ще стане и по финна шкурка и повече старание от моя страна вярвам ще се постигне добра гладкост стига да няма някои тънкост :lol:
Поздрави stereofonix
Стефан - майстор
stereofonix написа:
Така да ви кажа как стоят нещата с обстановката в нея:стаята е не много голяма 4x3.8x2.8
Учудвам се на разбиранията Ви? Какво ще е предназначението на тая стая? А как ще се отразят върху Вас, ако размерите станат примерно 3,91х3,71х2,71 м?
След като стаята се запълни с мебели, тая нищожна разлика в размерите просто ще изчезне!!! Ако сам това Ви е проблема, ще се съглася. Все пак, помислете малко!
velsi - Почетен майстор
Когато за първи път ми се наложи да шпакловам това беше в казармата. Тогава се шпакловаше с чист гипс. Слагахме му лепило за тапети за да втвърдява по-бавно и ставаше по-пластичен. Шкуренето не беше познато, то и шкурки тогава трудно се намираха. Говоря за 88-ма година. Тогава се искаше много майсторлък да направиш идеално гладка и права повърхност, особено на таван. И се получаваше. Дори съм шпакловал с чиста бяла вар. Сега с шкуренето и дете може да го направи. Първо се шкури с по едра шкурка, някъде към номер 80 и дори 60, повтаря се ако има някъде нужда и се шкури пак фино вече с по дребна шкурка, от 150 нагоре, но за латекс мисля, че 150 е достатъчно. Успех!
Последна промяна от velsi на ср апр 26, 2006 11:48 pm, променено общо 1 път.

Тема "Ремонт на стая" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: