Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
nikiww - напреднал
Здравейте. Ще си правя ФЕЦ за къщата на село за собствени нужди без продажба и да работи заедно с мрежата, но като няма ток да ползвам осветление и някой други малки консуматори, и имам доста въпроси и се надявам да намеря отговор тук.
1. Инвертор. Спрял съм се на Deye 6 kw. монофазен. Интересува ме някой поръчвал ли го е от Китай? В Алибаба има добри оферти, но досега съм пазарувал само от Алиекспрес и там не са ми много ясни нещата. Ако го намеря от там на дабра цена ще взема и 8 кв.
2. Панели. Тука има голям избор. За сега съм се спрял на DAH 550 вата може би двулицеви. Тя цената е една и съща.
3. Батерия. Ще ми се да си я направя сам. И тука ми трябва помощ от къде да си купя клетки и BMS, за да си я направя. За направата също ми трябва помощ, като размер на кутията и как се стягат точно клетките. За връзването мине ясно. За BMS като го купя трябва да има схема.
4. Табло. Поръчал съм си защита, стопяеми и автоматични препазители. С връзките с още малко четене ще се оправя. Ще набия няколко гръмозащити за инвертора и рамката на панелите и таблото. Интересува ме също колко може да е разтоянието от инвертора да панелите. При мен ще е около 10 метра. Това проблем ли е? Ще правя една стаичка за инвертор, батерия и табло, за това е толкова.
Бюджета ми е около 6-7 хиляди и гледам да се включа в тази цена.
Къщата е на два етажа. Има бойлери, печки, климатик, но ще отделя големите консуматори да работят само като има ток. Засега това се сещам в процеса на работа ще имам още въпроси. Благодаря.

Тема "ФЕЦ за собствени нужди с DIY батерия" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: