Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте,

Оправям една стара къща. Вътре е почти готова. Отвънка ще трябва да я санираме.

Обаче преди това мисля да направя един хубав бетотен пръстен около нея 1.5м-2м широк. Хем да изолира, хем да стабилизира къщата да не потъва, че почвата е чернозем.

Не разбирам много от тази работа. Мисля, да направя арматурата и да и да викна бетоновози (може би с помпа) и да го насипем.

Обаче, както казах не разбирам. Ще викна баща ми да ми даде акъл, но той си знае старите методи. Вика ми да копнем и да пробием отвори под ъгъл в основите и там да изкривим по-дебелета арматура и да наливаме.

Гледам из нета има сега, фибри, найлони и т.н. Неща дето не са ми ясни и на него не са ясни.

Та питам за малко акъл, как да подходя?
kr1100 - майстор
Първи пост и огромни съмнения за бот.
Кой град дръжки, , подпочвени води йок и т.н. . И от какъв зор бетонов пръстен , а не пилоти за стабилизиране ?
Най- добре багерите да идват за да стабилизират качествено изравняването
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет авг 22, 2024 5:07 pmbongodonger1 написа:
Здравейте,

Оправям една стара къща. Вътре е почти готова. Отвънка ще трябва да я санираме.

Обаче преди това мисля да направя един хубав бетотен пръстен около нея 1.5м-2м широк. Хем да изолира, хем да стабилизира къщата да не потъва, че почвата е чернозем.

Не разбирам много от тази работа. Мисля, да направя арматурата и да и да викна бетоновози (може би с помпа) и да го насипем.

Обаче, както казах не разбирам. Ще викна баща ми да ми даде акъл, но той си знае старите методи. Вика ми да копнем и да пробием отвори под ъгъл в основите и там да изкривим по-дебелета арматура и да наливаме.

Гледам из нета има сега, фибри, найлони и т.н. Неща дето не са ми ясни и на него не са ясни.

Та питам за малко акъл, как да подходя?

Покажи, моля, пример за бетонен пръстен около къща. Нещо от нета, дето да прилича на това нещо, дето го искаш. Моля

Тема "Пръстен около къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: