Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
gargara - помощник
Здравейте на прибщената ми тераса имам един винкел, който явно прави конденз и от вътрешната страна избива мухъл и влага. С какво мога да го изолирам? Дали ще стане с Битумна Лента?

Прикачен файл

IMG_20241016_101257 (1).jpg

Прикачен файл

IMG_20241016_101357 (1).jpg
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср окт 16, 2024 10:27 amgargara написа:
Здравейте на прибщената ми тераса имам един винкел, който явно прави конденз и от вътрешната страна избива мухъл и влага. С какво мога да го изолирам? Дали ще стане с Битумна Лента?
Винкелът прави термомост... Битумна лента ще помогне
Какво е положението отвън, на стената в ляво от прозореца?
Този мухъл по стената не е само от винкела.
Отвън бих "обърнал" дограмата с топлоизолационна лента. Стиропор, фибран, все едно. После шпакловка.
Отвътре една лека шкурка, ръждопреобразУвател, грунд, боя.
Ако не се вземат мерки и за стената, мухъл ще продължи да се образува.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на ср окт 16, 2024 9:59 pm, променено общо 1 път.
Чираче - майстор
Къде мислите да я слагате тая битумна лента - върху мухъла ли? Тая битумна лента няма да термоизолира нищо. Най-добре изстържете с телена четка мухъла до здраво. След това залепете с розова нераздувна пяна лист фибран с дебелина поне 2 см от прозореца до ъгъла. Даже може да залепите фибран всичси външни стени. Шпакловате и боядисвате.
ivanovbg - майстор
Няма смисъл нищо да се чегърта ако не се е подкуружило. Белината прави чудеса. Напръсква се мухъла докато не си стане всичко с нормалния цвят. След изсъхване се пръска обилно стената с 10%тов разтяор на син камък за да не се върне мухъла. После отгоре правиш каквото искаш, изолации, мазилки...
chapara - майстор
ср окт 16, 2024 8:37 pmivanovbg написа:
Няма смисъл нищо да се чегърта ако не се е подкуружило. Белината прави чудеса. Напръсква се мухъла докато не си стане всичко с нормалния цвят. След изсъхване се пръска обилно стената с 10%тов разтяор на син камък за да не се върне мухъла. После отгоре правиш каквото искаш, изолации, мазилки...
👍
gargara - помощник
Мерси много за съветите. Най-после се хванах че го понаправих както ме посъветвахте. Оголих го тоз винкел, обработих го с един препарат за ръжда, боядисах го с лак-спрей за хладилници дето имах, после 2см стериопор залепен с монтажна пяна и една ръка шпакловка с мрежичка, утре ще го поошкуря малко и последна шакловка. Другата седмица се надявам да мине един дограмаджия да видя как се сваля и качва прозореца, за да мога и от външната страна да направя това. За сега ме е страх сам да го свалям, понеже ако не мога да сложа, ще спим на отворено :)

Прикачен файл

IMG_20250126_170505 (1).jpg
Идеално се получава, особено като си го направиш сам.

Ама що няма нищо и за палеца на Чапара?! Да не се разсърди ми е притеснено.

Тема "Как да изолирам винкел?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: