• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте,
Майстор направи замазка над бетонна плоча, върху която планирам да редя гранитогрес. Наложи се да се разкърти и се оказа, че чакъла е положен на сухо и отгоре е изсипана циментовата смес (цимен, пясък и чакъл). На места замазката звучи кухо като се почука по нея. Площта е над 50 кв. м. Добре ли е отгоре да се реди гранитогрес при това положение или трябва да се кърти и замазва наново. Има ли риск от отлепване на плочките по фугите ако се напука замазката? Плочките са с размер 15/60 и ще бъдат лепени разминато наподобявайки ламиниран паркет.
Прикачен файл:
20241109_131754.jpg
20241109_131754.jpg (50.63 KиБ) Видяна 966 пъти
Прикачен файл:
20241109_131746.jpg
20241109_131746.jpg (83.9 KиБ) Видяна 966 пъти
Прикачен файл:
20241109_131735.jpg
20241109_131735.jpg (78.72 KиБ) Видяна 966 пъти
chapara - майстор
Е, за.би, ми скрили са боклука. Няма да се изхвърля, а и по малко матрял. Замазката е само пясък и цимент, другото е чиста проба зидарски боклук!
За съжаление сега ще се сдобиеш с още повече боклук.
kozl - майстор
Не ми се види боклук на снимките. Прилича на трошен камък. Ползвали са го за подложка под замазката. Подобно се е работило през 50, 60 год. В апартаменти под замазката сме вадили сгурия. За над 50 г. е издържала замазката в този вид.
Е да отгоре имаше паркет или мозайка, нямаше плочки.
Не съм обърнал внимание колко е напукана мозайката, но то съм виждал напукана мозайка и там където замазката е директно в-у плочата.
iliya_i - майстор
вт ное 12, 2024 7:39 amkozl написа:
Ползвали са го за подложка под замазката. Подобно се е работило през 50, 60 год. В апартаменти под замазката сме вадили сгурия. За над 50 г. е издържала замазката в този вид.
Сгурията е друга работа. Ползвала се е за топлоизолация, поради липсата на "фибран". А чакъла не е топлоизолация.
ivanovbg - майстор
Според мен не се вживявай толкова ако замазката е 4-6см. Особено и ако има арматура в нея. Щом досега не се е напукала и за напред няма да се напука. При сина под замазката има 6см фибран. Биеше на кухо навсякъде. Тъй че не е задължително да е залепена за плочата. Налепихме плочките и повече от година си е ок. То и плочките я стабилизират още повече. В края на краищата кола вътре няма да вкарваш.
chapara - майстор
Ама, начетох се на глупости!
У вас така ли ще го направите, да заметете под килима🤢
Говорил съм за твърди и меки крайни настилки, ама кой го еве? Нерде паркет, нерде камък или плочки и после, рони ми се фугата. Нерде плаваща, армирана замазка с твърда настилка, нерде неармирана с боклук отдолу. Ми боклук казах, зидарски, непочистена плоча. Ама дайте да го преевеме човека, а? Не се вживявай.
Хубава работа, ама .......а !
ivanovbg - майстор
Не бе, проста сметка. Ако рече да изрине всичко са 5 кубика буклук. За 50 квадрата са 5 кила фуга, че и по малко. По добре да префугира всяка година. Ако пък залепи с гъвкаво лепило плочките, сложи и гъвкава фуга едва ли ще има проблем.

То плочките на земята по ниско няма как да паднат. Това си повтарях като лепих първите си плочки. Еми в интерес на истината не са мръднали, хем тогава ги лепих с цимент и пресят пясък.
chapara - майстор
Да , но просто така не се прави, има си трудови норми, а тая сметка я зае.и. Ела ми направи такава замазка да видиш как ще си тръгнеш, най малко без две капачки на колената, та да не се навеждаш повече!🤨😬
hidrazin - майстор
пон ное 11, 2024 3:07 pmjoder@abv.bg написа:
Майстор направи замазка ...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Поне знаеш ли му името на тоя "майстор"? За да можеш да го осъдиш.
Е ако имаш някакъв договор с него де, а не си Фанал мошеник от сивия сектор.
То ако се фанат тея от сивия сектор, ще се окаже че България ще дръпне доста напред.
Ноооо... в твоя случай - Всё сначала...
Тоя "майстор" да не си го намерил в "Майстор МИНУС" ? :-D
:partyman:
resistbody - майстор
вт ное 12, 2024 10:54 pmhidrazin написа:
Е ако имаш някакъв договор с него де, а не си Фанал мошеник от сивия сектор.

:partyman:
Мани те с тя разценки дето искат да ги взимат, ако почнат и данък да плащат ще стане ептен огън... зима 5000лв за баня и внася 50лв здравни.. да не е балък да ги дава на държавата 1500лв данък.. изплаща си 1-2-3 апаратамента и това му е пенсията...
  • 1
  • 2

Тема "Некачествена замазка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: