Трябва да надстроя стъпковия драйвер (https://www.oyostepper.com/category-16- ... river.html) в моята CNC мелница. Първо, не знам какъв размер са моите стъпкови двигатели, но знам, че текущите ми настройки на драйвера на стъпковия двигател са 9 ампера и 1600 стъпки/об. Те са биполярни и имат бобина .5 ома. Стъпковият драйвер е AHHA RC500-G. Опитах се да прекабеля системата си, за да работи на Mach3, но след като включих 37-пиновия конектор в 25-пиновия паралелен порт на новия компютър, мога да чета само крайните превключватели и не мога да получа никакво движение от стъпковите двигатели. Това се превърна в такава караница, че бих предпочел да купя цял нов комплект драйвери, ако това означава, че ще работи. Стъпковите двигатели работеха добре на предишната система, но програмата не беше лесна за използване и компютърът не можеше да бъде надстроен. Исках да го запазя възможно най-опростен и да запазя стъпковите двигатели, но да имам опцията да ги надстроя, ако е необходимо.
Задълбочавайки се, ако някой знае как да свърже компютър с паралелен порт към AHHA контролер с 37 пинов порт, моля, уведомете ме. Мога да получа входния сигнал от крайния превключвател и свързах кабелите за стъпка/посока, но нищо не се случва.
Задълбочавайки се, ако някой знае как да свърже компютър с паралелен порт към AHHA контролер с 37 пинов порт, моля, уведомете ме. Мога да получа входния сигнал от крайния превключвател и свързах кабелите за стъпка/посока, но нищо не се случва.