• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
pavelvasilev - специалист
Привет колеги, имам закупени 4 броя лед лампи по метър и половина дълги като тези от снимката но е в друго помещение:

Изображение

Още не съм ги монтирал че предстои освежаване с латекс стените и тавана, питането ми е как ще е най-добре да ги монтирам на тавана, направих 3 схемички с варианти да разположа 4-те лед тела дълги метър и половина, кое разположение на лед телата ще разпределя най-добре и равномерно светлината, като при първия вариант е да ги монтирам точно в ъгъла под лек наклон между тавана и стената ? :

1,2 или 3-тия вариант:

Изображение
hidrazin - майстор
ср дек 18, 2024 9:32 pmpavelvasilev написа:
... как ще е най-добре да ги монтирам на тавана...
Както на теб ти харесва. Все пак е гараж...
Нали там няма да фъкаш гоблени?
И на мен ми предстои същото - ще ги монтирам на ... стените.
Въпрос на вкус казало кучето ... и т.н.т.
:partyman:
pavelvasilev - специалист
ср дек 18, 2024 10:00 pmhidrazin написа:
ср дек 18, 2024 9:32 pmpavelvasilev написа:
... как ще е най-добре да ги монтирам на тавана...
Както на теб ти харесва. Все пак е гараж...
Нали там няма да фъкаш гоблени?
И на мен ми предстои същото - ще ги монтирам на ... стените.
Въпрос на вкус казало кучето ... и т.н.т.
Гаража е надземен, и не е само гараж, а и си е като стаичка и като работилничка, има си и истинска собствена баня с тоалетна :) , има си парно -ТЕЦ, шпакловани стени и теракота на пода, държа на добро осветление, затова и питам кое разпределение е най-логично да разпръсква равномерно светлината?
Чираче - майстор
За предпочитане е вариант 3
mironcho - специалист
Ако ще е работилница - вариант 3, ако ще влиза кола - вариант 1.
С 4 тела по 1,5м ще можеш да ползваш помещението за неврохирургия - добре е да могат да се светват две по две, защото ще вадят очи.
* докато оправя правописните грешки - са ме изпреварили :)
Lutchezar - майстор
Тавана в бяло, стените също, инсталираш си някакъв луксметър на телефона и гледаш кое тяло накъде да свети за да постигнеш равномерна осветеност.
hidrazin - майстор
ср дек 18, 2024 10:05 pmpavelvasilev написа:
затова и питам кое разпределение е най-логично да разпръсква равномерно светлината?
Равномерното осветление зависи не само от разпределението на осветителните тела.
Зависи и от техните характеристики. Демек - изчислява се, ако чак толкова държиш на такова... :)
Разбирай - има ламБи, има и други ламБи...
Хората за тези неща ходят по няколко години на училище.
P.S. Да бе, сега е ясно какво ще ми кажеш - не е ЧАК толкова важно. :)
ср дек 18, 2024 11:02 pmhidrazin написа:
......
P.S. Да бе, сега е ясно какво ще ми кажеш - не е ЧАК толкова важно. :)
Да бе, как да не!!!

Помещението е функционално. Това ще наложи по сложно осветление, предвид спецификите на различните дейности.
Иска си внимателна преценка, но пък не е на живот и смърт, нали?! Винаги може да се коригира.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на ср дек 18, 2024 11:12 pm, променено общо 1 път.
MamaMy - майстор
Ако ръчкаш по колата, вариант 1. Така няма капаците на колата да ти правят сянка. Тези тела не са от най-силните. За да не ти светят в очите когато правиш друго, Раздели ги на двоен ключ леви и десни. Това силно го препоръчвам. Пусни по една жица от двете страни на гаража почти до тавана. Така винаги можеш в последствие, с минимум щети, да се прикачиш където ти е нужно.
Последна промяна от MamaMy на ср дек 18, 2024 11:17 pm, променено общо 1 път.
Под капака на колата се работи с работна лампа.
Винаги има нещо което прави сянка, като най често е самият труженик.
  • 1
  • 2

Тема "Разположение на лед осветителни тела за гаража" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: