Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
pavelvasilev - специалист
Привет колеги, вече съм горд собственик на гараж, първото нещо което искам да направя е да сложа качествена външна топлоизолирана ролетна гаражна врата, цвят златен дъб, пълна автоматика с дистанционно отваряне, сензори при затваряне на вратата да спира ако има някой или нещо, задължителна опция - специална кутия с достъп за аварийно отваряне на вратата чрез освобождаване на вала на мотора в случай ако е спрял тока, единствения вариант е само монтаж на външна ролетна гаражна врата, препоръчайте ми качествена марка, стабилна фирма и най-важното да правят качествен монтаж?

Чудя се дали сега да я правя или напролет, но това не пречи да съм подготвен отсега, наясно съм че цената ще е между 2 и 3К лева.

Само този тип става и ме устройва:

Изображение
Последна промяна от pavelvasilev на съб ное 16, 2024 8:49 am, променено общо 1 път.
Николов Н. - специалист
Изолираните са само секционни,не са ролетни,като показаната от теб.
https://rollplast.com/produkti/garazhni ... gJX0vD_BwE
съб ное 16, 2024 8:44 amНиколов Н. написа:
Ясно, в такъв случай нека да е само метална външна ролетна гаражна врата, да е като на снимката по-горе с изнесен навън ролетната кутия, да е качествена марка, стабилна фирма и най-важното да правят качествен монтаж?

Монтажа на гаража ще е за София.
Последна промяна от pavelvasilev на съб ное 16, 2024 9:06 am, променено общо 1 път.
Ролпласт ли, начетох се на тонове негативи от тази фирма с монтажи на дограми и т.н., към днешна дата по-добре ли са, макар че си зависи силно от монтажната група коя ще бъде?
Николов Н. - специалист
Съседа ми сложи тяхна врата-"летящо крило" и не се оплаква.
kozl - майстор
съб ное 16, 2024 8:44 amНиколов Н. написа:
И това не е точно така :roll:
Ролетните врати и те имат със и без изолация, но изолацията на секционните е в пъти над ролетните.
Ролетната врата може да се сложи отпред, секционната и летящото крило влизат навътре в гаража. Ако има нещо, което да пречи вътре - избор няма.

Мофе би Новоферм :?
Секционните врати предлагат като индивидуални и като за обществено ползване. Разликата е в механиката, която е за различно натоварване
Съответно и цената е различна. Предполагам, че и при ролетните е така.
hidrazin - майстор
съб ное 16, 2024 8:51 ampavelvasilev написа:
Ясно, в такъв случай нека да е само метална външна ролетна гаражна врата, ...
Тоя въобще не го слушай. Ролетна гаражна врата е виждал само отдалеч.
Дори в линка който е дал ролетките са с термопанел.
Иначе при тях ламелите основно са два вида - метални (само ламарина) и термопанел осигуряващ някаква изолация.
На картинките се вижда разликата.

Прикачен файл:
Ламели за врати.png
Ламели за врати.png (108.19 KиБ) Видяна 1169 пъти

Освен тези има и "плетени", както и перфорирани ламели ама едва ли това търсиш.
Моята е сребрист цвят, с термопанели на ролетката и кутия от метални ламели и естествено аварийно отваряне.
Фирма не мога да препоръчам - първо не съм от София и второ че даже не знам коя фирма ми я монтира по-миналата година.
:partyman:
P.S. Ролетките с термопанели имат по-лоша изолация от секционните с дебели панели но по-добри от ролетките с ламаринени ламели.
съб ное 16, 2024 10:03 amhidrazin написа:
съб ное 16, 2024 8:51 ampavelvasilev написа:
Ясно, в такъв случай нека да е само метална външна ролетна гаражна врата, ...
Тоя въобще не го слушай. Ролетна гаражна врата е виждал само отдалеч.
Дори в линка който е дал ролетките са с термопанел.
Иначе при тях ламелите основно са два вида - метални (само ламарина) и термопанел осигуряващ някаква изолация.
На картинките се вижда разликата.

Ламели за врати.png

Освен тези има и "плетени", както и перфорирани ламели ама едва ли това търсиш.
Моята е сребрист цвят, с термопанели на ролетката и кутия от метални ламели и естествено аварийно отваряне.
Фирма не мога да препоръчам - първо не съм от София и второ че даже не знам коя фирма ми я монтира по-миналата година.
:partyman:
P.S. Ролетките с термопанели имат по-лоша изолация от секционните с дебели панели но по-добри от ролетките с ламаринени ламели.
Благодаря за изчерпателното инфо, гаража е с размери дето се казва по БДС, по тази причина не трябва буквално и с миниметър да се намали височината при касата на гаража, джипката ми влиза буквално на косъм, само 1 см има свободно между тавана на джипката и касата на гаража, затова съм се спрял само на външна ролетна гаражна врата, всички други видове врати ще е за сметка на височината на гаража и затова отпадат.

Тема "Kачествена външна топлоизолирана ролетна гаражна врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: