Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
brabusbg - помощник
Здравейте колеги,
предстои ми интериорно боядисване на цялата къща (нова) която закупихме скоро (около 460кв). Всички стени и тавани са гипскартон, като е издаден от строителя на първа ръка боя. Естествено до момента имаше доста СМР ,местене ключове, контакти , осветление и както стените са доста запрашени.
Разбира се ще бъдат почистени както трябва, но.... въпросите ми са:
1.Трябва ли да грундирам преди боядисване?
2.Ако трябва да грундирам - с какъв грунд?
3.Ще се боядисват няколко тъмни стени и 80% от останалите ще са светли - почти бяло.
4.Местата където са ремонтирано и наново гипсирано, трябва ли да се грундира?
5.Има евтини любителски пистолети на Wagner (https://gstroy.bg/product/65705-pistole ... p-110w-08l) ,- били ми свършил работа при нанасяне на грунд или боядисване??
brum - майстор
За грунда зависи от боята. Виж си спецификациите на боята и виж какво пише вътре за грунд. Но обикновенно е нужен.

И за грундирането на ремонтираните детайли - аз не го правя. Ама при мен е след латекса. Та директно минавам отгоре с латекс за да скрия кръпката.
chapara - майстор
Всички стени и тавани са гипскартон, като е издаден от строителя на първа ръка боя.

Ако е трябвало грунд той е поставен. Само на ремонтираните места трябва, за да изравни попиваемоста

Изображение
Последна промяна от chapara на съб дек 21, 2024 1:49 pm, променено общо 1 път.
torbalan - Дървен философ
Ако ще е с латекс, аз не бих ползвал пистолети.
Едно валяче върши чудесна работа.
За грунд - според мен, само там, където си ремонтирал, където е боядисано, според мен няма смисъл.
brum - майстор
Чукчи писател. Не дочетох, но щом има първа ръка латекс няма място за грунд. Само по кръпките както е писано по-горе.
chapara - майстор
съб дек 21, 2024 11:36 pmbrum написа:
Чукчи писател. Не дочетох, но щом има първа ръка латекс няма място за грунд. Само по кръпките както е писано по-горе.
За да бъдеш адекватен и интересен не бъди чукча😉

Тема "Моля за Съвети при боядисване!?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: