Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте!
Организирам се да правя (сам) растерен армстронг таван в гаража - съвсем стандартен, с плоскости 60x60. На едната стена обаче се разваля перфектния правоъгълник на помещението, имам кръгла колона. Окрайчвайки с L профилите - как се процедира при такава неправилна форма. Огъването на окрайчващия профил на кръг ми се струва невъзможно, а евентуално рязане на пачета, за да постигна кръга ще е с грозен краен ефект.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не се огъват профили. Правиш подходяща мрежа с тях, запазвайки успоредност и скрояваш плочите. Лаишки обяснено, но пък и не си описал колоната, та толкоз
iliya_i - майстор
Вие тези гаражи за гости ли ги стягате?

Аз в моя гараж си вкарвам колата със всичката кал и вода по нея.

И когато поканя гости, не ги посрещам в гаража.
resistbody - майстор
Много просто, няма да окрайчваш там.... разпределяш паната така,че там да е само едно пано и си играеш да го изрежеш максимално точно... където зее може да напълниш акрилен уплътнител...
chapara - майстор
Прави се с гипскартон, нацяло, облизвайки кръглото. В останалата част по желаня от теб начин.
нед дек 29, 2024 11:29 pmchapara написа:
Прави се с гипскартон, нацяло, облизвайки кръглото. В останалата част по желаня от теб начин.
Това решение ми звучи най логично, въпреки че се вдига хамалогията. Гипсокартон по периметъра и правоъгълник с правилни форми от растерен таван посредата. Мерси.
chapara - майстор
пон дек 30, 2024 8:00 ameenchev2 написа:
нед дек 29, 2024 11:29 pmchapara написа:
Това решение ми звучи най логично, въпреки че се вдига хамалогията. Гипсокартон по периметъра и правоъгълник с правилни форми от растерен таван посредата. Мерси.
Кеф, цена няма😉
Правиш околовръст в картона шлиц и слагаш лед лента😉

Тема "Растерен таван около кръгла колона" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: