Здравейте!
Ще сглобявам батерия за фото-волтаичната ни система, която е 5kW с 11 панела.
Закупих 16 броя 3.2V/280Ah LiFePO4 батерии, а също и Daly BMS Smart BMS Bluetooth Lifepo4 16S 48V BMS контролер.
Като професия съм електротехник, така че имам понятие от токове, връзки и т.н. Фото-волтаичната система я правих сам.
Батериите ще са в тази конфигурация.
IMG_20250220_140932_small.jpg (108.57 KиБ) Видяна 2603 пъти
След доста четене, реших като най-оптимално да са 4 паралелни групи вързани последователно. Така точно пасват на мястото, което съм им определил.
Само че не съм много наясно как точно да ги конфигурирам, какви предпазители се слагат, трябва ли непременно да са в кутия и прочие.
Моля за мнение и съвет от хора, които са правили такива батерии. Мерих ги днес - всички са с еднакъв волтаж, така, че няма нужда от балансиране.
Ще сглобявам батерия за фото-волтаичната ни система, която е 5kW с 11 панела.
Закупих 16 броя 3.2V/280Ah LiFePO4 батерии, а също и Daly BMS Smart BMS Bluetooth Lifepo4 16S 48V BMS контролер.
Като професия съм електротехник, така че имам понятие от токове, връзки и т.н. Фото-волтаичната система я правих сам.
Батериите ще са в тази конфигурация.
Прикачен файл:
IMG_20250220_140932_small.jpg (108.57 KиБ) Видяна 2603 пъти
Само че не съм много наясно как точно да ги конфигурирам, какви предпазители се слагат, трябва ли непременно да са в кутия и прочие.
Моля за мнение и съвет от хора, които са правили такива батерии. Мерих ги днес - всички са с еднакъв волтаж, така, че няма нужда от балансиране.