Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
pavelvasilev - специалист
Привет колеги, имаме стара къща на село и искам да сменим едно по едно прозорците с пвц дограма, но не наведнъж, идеята е да поръчам например един прозорец и лично да го транспортирам на село и монтирам, като прозорците ще се монтират към старата дървена каса която е здрава и без да се маха, знам как се взимат размерите, като да поясна тип отваряне, дали ще има подпрозоречни дъски и комарници и т.н., мисълта ми е дали има такива фирми като и цената да е съобразена, без включен транспорт и монтаж?

Ето три прозореца които са за смяна и ще се отварят навътре:

Изображение

Изображение
MamaMy - майстор
Toва което си решил да правиш е мурдарлък. Виждал съм го много пъти на живо и ти гарантирам, че много ще съжаляваш. Основната загуба на топлина при старите дървени прозорци е между касата и стената. Уплатняването много често е стари вестници и хоросан или само хоросан. Спрямо пяната е светлинни години като изолация, да не говорим хоросана като се напука което е неизбежно какви дупки зейват. Другата страна е външният вид. Супер грозно стои. За поддръжка и боядисване също няма да говорим. Ако толкова те е страх от разкъртване, махни си ти старите каси. Само след една, като видиш колко по-широк е отвора след махане на боклуците, сам ще прецениш колко глупава е идеята. :?
chapara - майстор
Всяка фирма. Монтажниците са в тотален недостиг.
Но дървенията ти е аут, не прави глупости. Демонтирай я и си я монтирай като хората, без гнилочи около касата. Няма да съжаляваш.
Благодаря за съветите ви, реших да Ви послушам и ще се маха прозорците с касата, преди това ще се опитам да намеря фирма в близък до селото град и да видим каква оферта ще ми изготвят и според това ще се действа.
chapara - майстор
Оферта, като оферта само за изработка, без транспорт и монтаж.
Ако ли не, следващите. Предполагам и Фирми за доставка могат да ти я докарат.
zz_stefanov - майстор
Не знам колко ще спестиш от това, че ще я монтираш сам.
Транспорта си е винаги калкулиран.
Остава собствения труд и главоболия.
chapara - майстор
чет юни 26, 2025 7:50 pmzz_stefanov написа:
Транспорта си е винаги калкулиран.
Остава собствения труд и главоболия.
Факт, а и гаранцията отива ...., но всеки знае себе си.

Много баби, хилаво внуче😉
torbalan - Дървен философ
чет юни 26, 2025 7:50 pmzz_stefanov написа:
...
Пари кой знае колко няма да спести, но ако иска днес един, след месец друг, трития бог знае кога, фирмите може да не искат да се занимават с него.

А самия монтаж е елементарен.
При всички случаи ще търся фирма която да се съгласи да отиде до селцето, да вземе размерите и да ги монтират после, но тогава ще трябва да е и за трите прозореца наведнъж за да има смисъл, ако вече не се намери фирма която да иска да отиде до селото, то тогава може да се наложи да ги поръчам и сам да ги монтирам едно по едно прозорците, но това в краен случай.
chapara - майстор
Я провери първо😉 Никой не бяга от пари. Преди време остъклявах балкон, 30кв.м. Договорихме се за монтаж и след месец поставяне на стъклопскети и термопанели. Обърнсх си всичко по начин да нямам, и нямам проблеми. Дойдоха след месец и остъклиха. Даже сенсеха да демонтират стъкла и винкели. Та...😉

Тема "Поръчка на пвц дограма без включен монтаж?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: