• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
pipilica - майстор
Та имам няколко въпроса.
Гаража ще е 6 на 6 метра, метална конструкция с равна част висока 2 метра.
Какво ще ми препоръчате за покрив, едно или двускатен, аз клоня за двускатен.
Покрива мисля да е ЛТ ламарина но може и термопанел, за стените не съм мислил но имам излишен покикарбонат 8 и 10 мм и точно ще ми стигне, но примам мнения.
radius - майстор
Като ти дойда на гости с f150 -то , как ще ме приютиш?
pipilica - майстор
Ти ела пък 5.80 все ще ги съберем, моята е малко по-къса само 4.90.
Lutchezar - майстор
Прикачен файл:
Screenshot_20250724-052440~2.png
Мисля си че е прекалено нисък, освен ако нямаш вкопан един метър-метър и половина.
addicted - специалист
Това горното от чатГеПеТе ли е? Бах тоз гараж 3 и педесе висок, че да може да си правиш маневри...интересно...
По темата, наскоро монтирах едни ламБи в подземен гараж ново строителство. Гаража като цяло беше висок около и над 2,50м, но максималната височина при входовете за отделните клетки беше 2,04 заради кутиите на ролетните врати. На практика нищо по високи от два метра не може да ползва гаража.
lyubohar - майстор
Има хора и с височина 2 метра и нагоре.
Направете си го по висок.Да има мегдан.Един път се прави.
После подова замазка,термопанели на тавана и като нищо ще стане по нисък от 2 метра.
Личен опит-на моя гараж пода беше с наклон навътре та трябваше да го измажа,за да се стича евентуалната вода навън.
Появи се конденз-оп-термопанели.И стана поне с 15см по нисък.
radius - майстор
Моя е 2.30 таван-под, защото така идваше тавана и плочата на ет.2 да са заедно. Можеше да е по-висок не заради клаустрофобия и така ми е добре, ами да събира повече боклуци във височина :lol: .
pipilica - майстор
Ами височината 2 метра идва от това че профилите са по 6 метра и от икономия един профил ще го режа на три. Много ми изтъня джоба дето купих колата и ся няма достатъчно пари за качествен гараж, иначе знам какво трябва да се направи.
Та на въпроса за покрива кое ще е по-добре едноскатен или двускатен. Мисля че двускатен ще е по-добре за да разделя наклона.
То повече ще прилича на навес за сянка и да пази от дъжд и сняг, няма да е затворен и отопляем и няма да има други неща освен две коли вътре.
Има ли смисъл да се набутвам и с термопанел след като няма да се отоплява, освен лятото да не става фурна с тая еденична ламарина.
Lutchezar - майстор
чет юли 24, 2025 7:21 amaddicted написа:
Това горното от чатГеПеТе ли е?
Не, от Гугъл. Ако му зададеш въпрос той търси в нета и рови по документи, стандарти и всякакви други поданици като форума например. Подобни работи и Майкрософтския, там всичко което ти показва е с линк откъде е взето.

На ChatGPT в различните му варианти много-много не вярвам, питам го като 3ти или 4ти.
Има си ИИ А компютърни въпроси, има си за звук, има си за графика, за филми и за какво ли още не. Всички са отделни и специфични. Едно от простите неща е че можеш да си направиш самообучаващ се локален интелект, който да следи мейла, форуми и да пише в вместо теб използвайки твоя стил. Напоследък се споменава някакъв чатбот, с което някой е кръстил някакъв интерфейс към някакъв интелект без да се назовава изрично. Българският GPT по отзиви се справя доста добре.

Та това встрани, има хора които са 2.10, като вдигне ръцете пипа тавана. Бусове и пикапи също са високи. Двоен гараж е хубаво да има лебедка на релси си мисля.
Та 3.50 е може би долен минимум. Само дето с тези стени и този покрив от първия пост 6 метра ще трябва да е с жп релси за да не се огъва от сняг и вятър...
Lutchezar - майстор
чет юли 24, 2025 10:35 pmpipilica написа:
Ами височината 2 метра идва от това че профилите са по 6 метра и от икономия един профил ще го режа на три. Много ми изтъня джоба дето купих колата и ся няма достатъчно пари за качествен гараж, иначе знам какво трябва да се направи.
Та на въпроса за покрива кое ще е по-добре едноскатен или двускатен. Мисля че двускатен ще е по-добре за да разделя наклона.
То повече ще прилича на навес за сянка и да пази от дъжд и сняг, няма да е затворен и отопляем и няма да има други неща освен две коли вътре.
Има ли смисъл да се набутвам и с термопанел след като няма да се отоплява, освен лятото да не става фурна с тая еденична ламарина.
Опъни си някоя платнище военно или маскировъчна мрежа докато събереш пари за истински гараж ми е съветът.
  • 1
  • 2

Тема "Ще си правя гараж." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: