Имам стар паркет, от комунизма, който не е съвсем равен, има някой малки фуги, по-нисък от настилката в коридора с 13-14 мм, на места скърца, но с изключение на 1.5 м2 е абсоллютно стабилен. Проблемът е, че е реден върху сгур, ветроятно кован на места и кой знае какво се крие още там , не искам да отварям кутията на пандора под него. Иска ми се да го ползвам за основа за фурнирован паркет, ламинат или SPC/ винил . Гледах, вариант да се пробие и пълни с пяна, за да се реши скърцането или поне част от него, но въпроса ми е как да направя повърхността гладка. Има коремчета и падини до 5- 7 мм. Мислех си за някакви плоскости 10 мм и отгоре spc 5 mm, но 10 мм осб ще е меко и ще потъне с времето, какво други варианти са възможни?
Крайният вариант е сух под на кнауф, махане на всичко преди това до плочата, но ще е доста скъпо, мащабни мокри процеси в апартамента съм ги изключил.
Крайният вариант е сух под на кнауф, махане на всичко преди това до плочата, но ще е доста скъпо, мащабни мокри процеси в апартамента съм ги изключил.