Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
To&To - специалист
Здравейте,
Взех си нов бюджетен бензинов свредел за дупки в земята. За лична употреба. Все още не съм го запускал. Искам да му направя предварително разработване на мотора (както правя с всички мои машини). Въпросът ми е има ли нужда от допълнително гресиране на редуктора. Греси имам всякакви. Машината е Райдер 52м3. Ф20 на свредлото.
kr1100 - майстор
съб сеп 06, 2025 9:25 pmTo&To написа:
Здравейте,
Взех си нов бюджетен бензинов свредел за дупки в земята. За лична употреба. Все още не съм го запускал. Искам да му направя предварително разработване на мотора (както правя с всички мои машини). Въпросът ми е има ли нужда от допълнително гресиране на редуктора. Греси имам всякакви. Машината е Райдер 52м3. Ф20 на свредлото.
Oт 3-4 г имам RD-EA01 с 150мм свредло, после си купих и 100 мм. Не съм гресирал допълнително и разработката му беше 5 мин на ПХ.
Съвет не го оставяй на яко слънце- пластмасата на стартера е адски мека и се размеква и въжето я прорязва.
Ако ще е за засаждане на лози и дръвчета ф 200 мм е малко. АЗ правя 5 дупки с ф 150 мм като 5нца на зарче и с накланяне в страни ги съединявам. При пробиване не давай много газ и рязко газ - при среща с камък или дебел корен ще те завърти
Последна промяна от kr1100 на съб сеп 06, 2025 10:35 pm, променено общо 1 път.
To&To - специалист
съб сеп 06, 2025 10:03 pmkr1100 написа:
съб сеп 06, 2025 9:25 pmTo&To написа:
Здравейте,
Oт 3-4 г имам RD-EA01 с 150мм свредло, после си купих и 100 мм. Не съм гресирал допълнително и разработката му беше 5 мин на ПХ.
Съвет не го оставяй на яко слънце- пластмасата на стартера е адски мека и се размеква и въжето я прорязва.
👍 Благодаря!

Тема "Нов моторен свредел - гресиране на редуктор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: