• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ludmil - специалист
Здравейте!

Имам машина за покълване на семена, която изглежда така:
Изображение

Проблемът е, обаче, че живеем в масивна каменна къща, където е хладно целогодишно и не мога да поддържам постоянно 25 градуса за да никнат бързо кълновете. Затова търся някакво решение да отоплявам кутията докато никнат.

Мога, разбира се да сложа една 100W лампа отгоре, но това няма да е икономично решение. Има ли такива готови отоплители за клетки с хамстери или други животни. Или може би имате друга идея?
masteradmin - майстор
Има отоплители за аквариум, а както Велси вече отбеляза в един предишен пост май е най добре електрическа възглавница отдолу.
Тани - модератор
И защо да не е икономично решение? С един терморегулатор няма да работи постоянно! Трябва обаче да и направиш нещо като аквариум за да не бяга топлото!
ludmil - специалист
Тани написа:
И защо да не е икономично решение? С един терморегулатор няма да работи постоянно! Трябва обаче да и направиш нещо като аквариум за да не бяга топлото!
Ами то нали е затворена кутия, какво повече да я затварям топлината.
ludmil - специалист
masteradmin написа:
Има отоплители за аквариум, а както Велси вече отбеляза в един предишен пост май е най добре електрическа възглавница отдолу.
Аз също мислех за ел. възглавница, но това нещо няма много допирни точни с повърхността. Отоплителя за аквариум не работи ли само във вода?
velsi - Почетен майстор
Сложи една луничка на 12 волта. Греят много. И някакъв терморегулатор.
griffin - майстор
Ако направиш една кутия от стиропор в която да поместиш цялата ти кутия + една електрическа възглавничка под нея мисля, че ще е добре като варианта за отопление, а кутията от стериопор ще трябва за да не ти изтива кутията с кълновете, стиропора е по добър изолатор от пласмасата .
Само не ми е ясно на тия кълнове светлина няма ли да им трябва да никнат, ако им трябва може би или ще трябва да изреше отвор от горе на кутията който да му сложиш прозрачен плексиглас( пак за изолация ) или директно вътре в кутията да ползваш крушка за отопление, но тогава ще трябва терморегулатор вътре в кутията и трябва да внимаваш да не се нагрее прекалено много стиропора за да не стане фал :-)
sspoko - специалист
А от къде мога да се сдобия с такава машинка.
griffin - майстор
Терморегулатор нямам идея може би някой от стар електрически радиатор ще свърши работа или примерно от стара печка духалка( малко ще трябва да си поиграеш докато нагласиш температурата само ), може би някой колега ще препоръча нещо друго това ми идва на мен в момента в тиквата.

Ел възглавнички има в магазините за ел. материали.

Камерката е едно кубче от стериопор за облизовки примерно който го продават по складовете за строителни материали( само не знам с какво лепило може да се залепи, може би има някакво по специално ).
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
:) Странно се развива темата. Човекът си писа, че с крушка 100W му е скъпо ...
  • 1
  • 2

Тема "как да направя отоплител за кълнове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: