Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
как да си направя сам печка за отопление най лесно
Palawnik - специалист
На пишеш с какво гориво и ще ти дам идея за познатите ми горива.
За ток:
Взимаш една пружина за легло, от тия старите. Два кабела, по дебелшки. Единия край в контакта другия на пружината.
За дърва и твърдо гориво:
Един гюм и в него палиш.
За масло, нафта и др. течни горива:
Същия гюм, но допълнително ти трябва туба и метална труба.
За пропан бутан метан и др. газообразни:
Една газва пърлачка. ЕЕЕ малко скъпичко, ама па топли.
За обогатен уран:
Мога, ама е малко скъпичко.
Последна промяна от Palawnik на пон яну 07, 2008 7:58 pm, променено общо 2 пъти.
lyki - специалист
Печка звучи много общо ,поясни ел.печка ли искаш да си направиш ,или с твърдо гориво и дърва?
mamkata - специалист
Palawnik написа:
За ток:
Взимаш една пружина за легло, от тия старите. Два кабела, по дебелшки. Единия край в контакта другия на пружината.
Един гюм и в него палиш.
За обогатен уран:
За урана ще се включа аз, ама с ниско обогатен, че за високо бият през пръстите:
Намираш 18 ТВЕЛ РБМК-100 с уранов диоксид обогарен до 1,8-2,4 %, предвиждаш, че има 179 канала СУЗ

всичко това го наребдаш в бак с вода около 7 м. висок и нареждаш вътре ТВЕЛ-овете, набучваш прътите и спрямо височината регулираш мощността. Това е за около 3-3,2 МВТ топлинна мощност
Justy - майстор
mamkata написа:
Palawnik написа:
За ток:
Един гюм и в него палиш.
За обогатен уран:
За урана ще се включа аз, ама с ниско обогатен, че за високо бият през пръстите:
Намираш 18 ТВЕЛ РБМК-100 с уранов диоксид обогарен до 1,8-2,4 %, предвиждаш, че има 179 канала СУЗ

всичко това го наребдаш в бак с вода около 7 м. висок и нареждаш вътре ТВЕЛ-овете, набучваш прътите и спрямо височината регулираш мощността. Това е за около 3-3,2 МВТ топлинна мощност
От мен циркониевите пръти - за по добро регулиране и комфорт :lol:
mamkata - специалист
Justy написа:
mamkata написа:
Palawnik написа:
За ток:
Един гюм и в него палиш.
За обогатен уран:

От мен циркониевите пръти - за по добро регулиране и комфорт :lol:
Е, то корпуса на ТВЕЛ-овете е от циркониева сплав. По-добре намери на човека борните и графитните пръти :)
LazarGanev - "Велик майстор"
А бе Вие се майтапите, ама хората не спят - вече има ядрен реактор за гаража - http://www.engadget.com/2007/12/19/tosh ... ur-garage/
mamkata - специалист
LazarGanev написа:
А бе Вие се майтапите, ама хората не спят - вече има ядрен реактор за гаража - http://www.engadget.com/2007/12/19/tosh ... ur-garage/
Началото на 90-те години руснаците продадоха на американците ЯЕУ за орбитална станция с 2 прототипа, а на един колега дипломната му работа беше:"Конверсия на ЯЕУ за далечния север" :?
Palawnik - специалист
mamkata,
Едни ГЦП от мен :) :)
mamkata - специалист
Хайде от мен СУЗ-а и момчето си сглоби един РБМК :lol: Сега остава да разберем отработеното гориво ще го гърмим или ще го продаваме :?

Тема "печка за отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: