Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
borkata3000 - специалист
Направих си план за секция. Оразмерих си детайли, сметнах всичко. И тъй като не съм го правил до сега, ви моля за помощ.

1. Оразмерих вратичките на шкафовете така, че да съвпадат напълно по размери, т.е. една окантена вратичка е абсолютно еднаква с размери като челото на шкафчето. Ако А и Б са размерите от шкафа, то А и Б са размерите и на вратичката:
Изображение
Имам предвид, че така съм ги оразмерил, че няма да изглеждат, като на схемичката долу:
Изображение
Наистина ли е нужно вратичката да не покрива като размери шкафа, а да е с няколко мм. по къса, респективно широка, както е показано на синята схемичка с пантата по-горе? И с каква цел? Защото добре огледах шкафовете вкъщи, които са направени като на същата схемичка, но не установих причина. При отваряне ръба на вратичката така и не докосва плоскостта на шкафа.

2. За какво се използват пантите с вграден амортесьор и може ли някой да ги коментира? А пантите с клипс какво представляват?

3. Разглежах няколко марки панти - D'Conti, Danco, TM. Коя марка не е за предпочитане и коя е.

4. Възможно ли е само с лепило (и дървени дибли) да се постигне необходимата здравина, че един шкаф с размери В300/Ш1200/Д400 да се закрепи на стената и дъното му да остане там, където си е запелено. Имам предвид следната сглобка:
Изображение
Или без винкел няма да мине (понеже винтове не искам да слагам, за да не наруша семплата идея на секцията)? ->
Изображение

5. Какви дървени дибли и какъв размер да използвам за 18 mm плоскости?

6. Къде в Пловдив ще ми препоръчате да ми разкроят плоскостите?
Бях в Съливер (до руския пазар). Там искат за рязане на детайл 0,70 лв., за кантиране с 0,45 mm - 0.80-0,90 лв., за кантиране с ABS 2 mm - 1,80-2,30 лв.

7. Какво значи "транспортен ряз" и "окрайчване на плоскост"?

Благодаря!
radush - специалист
вратата се отпуска по 4 мм по дължина и ширина с цел по добър реглаж.рискуваш иначе като я регулираш да надстърча.

пантите с вграден амортисъор ти осигуряват плавно затваряне на вратата без трясък.препоръчвам блум или хетих като марка.тези панти които си посочил са ментета и са по-евтини от посочените по-горе от мен,но ще ти свършат работа принципно.

с дибли и лепило-хелми или ц200 може да се постигне здравина,но трябва да ги изчакаш хубаво да стегне.ако ще има гръб фазер ти препоръчвам да сложиш по една триъгълна планка в двата горни ъгъла на шкафа и така да го закрепиш за стената.такива планки се слагат най-често на кухненски горни шкафове.

аз лично използвам дибли 8мм.може да изполваш и 6 мм ако искаш.

окрайчване на плоскост значи отнемане от всички страни на плочата по 3-4мм с цел изчистване на евентуалните наранявания по страните при транспорт.
borkata3000 - специалист
Големи благодарности на radush за лично отделеното време! :)
borkata3000 - специалист
Неволята откри един много ценен сайт.
http://www.prodes.md-magazine.info/inde ... &Itemid=45
панти, механизми за чекмеджета, разглобки, крепежни елементи
Последна промяна от borkata3000 на пет яну 25, 2008 1:38 am, променено общо 1 път.
Харалампи - специалист
Ако правилно разчитам схемата на закрепване веднага ти казвам, че е грешна. трябва страниците да са външни, а дъното и тавана да са вътрешни ако искаш да работиш само с дибли. Аз лично бих сложил и т.нар. шведски връзки ама ти си знаеш. Може охлюви да добавиш към диблите за да не се отваря връзката. Аз използвам комбинация от дибли и охлюви, без лепило. Не се знае кога може да се наложи да се демонтира.
borkata3000 - специалист
Още малко в моя помощ:
механизми за чекмеджета, шкафове, панти, шнапели, амортесьори: http://www.blum.com/bg/bg/01/index.php
shadowman - майстор
Аз също препоръчвам панти Blum (една такава с амотрисьорче е около 5 лева), аз си работя с такива (без амортисьор с дюбел). Механизми за чекмеджета то препоръчвам да вземеш на GRASS които са със силиконова нишка, по-безшумни са. Ако се навиеш да ползваш такива ще ти кажа от къде в Пловдив да ги купиш, а за разкроя освен до кат правят и на още две места, едното е на Скобелева майка (там е и склада на BLUM, но работят само с ПДЧ Kyndel (австрийко и с добро качество), взимат 10 лева за разкрой на лист), другото май бе ба 4-ти километър (ако още го има).

Тема "Проектиране на секция - помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: