Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
atv
Здравейте, става вьпрос за дискове за лежанка.Имам няколко диска в нас, но са ми малко.Реших да не давам пари за още дискове, а да им направя отливка, но се чудя как да направя калъпа, по-точно от какво.Мисля да ги излея от бетон,а калъпа да го направя от лепило и хартия.Според вас дали ще се получи??????
griffin - майстор
от бетон няма да докараш теглото на самия диск спрямо формата която си копирал( старите ти дискове ).

Другото което се сещам на 1-во четене, ако калъпа ти е от хартия, дори и да не се разруши при самото леене при изваждането мисля че ще стане за боклука и ще трябва за всяка отливка да правиш отделни калъпи.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Има разлика в теглото бетон - чугун (или там от каквото са ти дисковете). За вкъщи това не е никакъв проблем, нали. калъпите си направи от стиропор. От хартия и лепило просто не си струва. След изсъхването на отливките ще се наложи да балансираш - да ги изравниш две-по-две по тегло, така че, предвиди вдлъбната писта за добавяне.
Харалампи - специалист
А как мислиш да го армираш и мислиш ли да го правиш въобще? Едно време си правихме щанги от кошчета за боклук. Изправяш тръбата пълниш с бетон колкото можеш да вдигнеш и ... Ако имаш на лесно стружки може да насипеш стружки в една стара тенджера отгоре пясък и цимент ... ако имаш две еднакви тенджери може и да стане.

Тема "Как да направя отливка на дискове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: