• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
voxo - специалист
Здравейте
Мисля, че питането ми е точно за тук но все пак не съм сигурен.
Има ли възможност да си направя гаражната врата която е двукрилна да се отваря и затваря с ел.мотор и как става.
Ако някой знае и има информация нека помага.
Благодаря предварително
romanpm - майстор
Нужни са постояннотокови двигатели с редуктор , подходяща механика и сензори които възпрепядстват затварянето при наличие на препядствие управлявани от контролер ... :)
UNIOR - модератор
Това с двигаттеля и редуктора ясно, спор няма, по интресна е самата конструкция.Чертержи схеми за това пита колегата, пък биле те и принципни.
Вземи си два мотора за сателитни чинии.Работят на 36V и си имат редуктор.Нов е около 35-40лв.
Стефан - майстор
И аз имам въпрос към пусналия темата - Какво налага такова усложнение за една гаражна врата? Тежка конструкция, трудно движещи се панти, куртоазия, или нещо друго? Ами ако спре тока? Или се изтощи акумулатора/ако е на акумулатор/?
Нали вратата ще се заключва и отключва? Все пак трябва да се слезе от колата, и да се отключи :? После да се задейства механизма.
Не го разбирам, при положение, че може просто да се отвори без механизъм.
CARRION - специалист
Въртят ми се някой идейки ама ми се скапа приятелчето Аутокад и за сега няма как да ти го "нарисувам" НО като си го оправя обещавам до ти покажа щурите си идей, а до тогава може да се роди и някоя друга :-D

Стефан
:veg:
Човека иска да си направи такава врата апък ти бързаш да му разбиеш мерака. Моляте недей така, ако имаш идея МОЛЯ предложи си я.
И защо трябва да слиза от колата че да отключва вратата.
Цялата система се прави с дистанционно управление което ще управлява ел. ключалка и след това ел. двигателите.
Относно спирането на тока: Как мислиш, че производителите на подобни врати са решили въпроса ? Ами при всяка такава електроника има и механика която може да се управлява и ръчно.
voxo - специалист
Благодаря на всички за мненията.
Нистина нищо неотложно не налага тази направа. Но нали и форума е Направи си САМ. Приеми го както искаш СТЕФАН.
А и е по-сладко като знаеш, че сам си си го направил. А не да дам на някоя фирма 1200 лв. за механизъм.
Ако някой има чертежи или схеми нека ги побликува.
Искам да запитам dodro дали мисли , че с моторчета от сателитна чиния ще стане.
UNIOR - модератор
voxo написа:
Искам да запитам dodro дали мисли , че с моторчета от сателитна чиния ще стане.
Че ти трябва такъв тип мотор спор няма, на точно от сателитна чиния едвали ще е достатъчен , все пак конструкцията е значително по тежка от сателитната чиния.
romanpm - майстор
UNIOR написа:
Това с двигаттеля и редуктора ясно, спор няма, по интресна е самата конструкция.Чертержи схеми за това пита колегата, пък биле те и принципни.

Прикачен файл

Гараж2.jpg
Гараж2.jpg (47.96 KиБ) Видяна 9724 пъти
voxo - специалист
Нека все пак да уточня. Вратите са дървени с височина 1260мм. и дължина 1600мм. Теглото ня всяка от тях е не повече от 40 - 45 кг.
Надявам се на вас :-D
  • 1
  • 2

Тема "Търся чертеж или схема" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: