Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте
Чета тука за трафове и лунички обаче аз не мога да се оправя .... моляте помогнете ако можежете. Днес си купих 8 луни 20w по 12V а трансформатора ми е 200w, купих ги от бриколаж но не можах да си намеря димер кото да ми свърши работа. Казаха ми че обикновенните димери няма да ми свършат работа, трябвал ми такъв които е за лунички от по 12V. Така ли е? И другото е че ще бъдат доста разделечени една от друга. Ще имам ли проблем в такъв случай с окабеляването и какъв кабел трябва да си взема? И до колко влияе разтоянието на луничките от трансформатора?
romanpm - майстор
8 луни по 20 W = 160 W , а ти имаш 200 Вт траф /13~14 V/ той е предостатъчен ! От трафа до всяка луна е нужен 1 - 1,5 кв.мм мостов кабел , разтоянието не е километър нали ... :? :)
Луничките ще ибикалят тавана на стаята която е с размери 5.5 на 4 метра. При това положение ще имам ли проблеми?
А и димер маи няма да си намеря :cry: някои с помощ за димера?????
qnass - специалист
Слушай Хами всеки димер ще ти свърши работа стига трафа да може да се димира защото има електронни трансформатори които не се регулират.Приопит да димираш такъв траф светлината започва да пулсира.Виж на този който си купил дали пише че се димира.Ако е такъв нямаш проблем
Bobivan - специалист
hami написа:
Луничките ще ибикалят тавана на стаята която е с размери 5.5 на 4 метра. При това положение ще имам ли проблеми?
А и димер маи няма да си намеря :cry: някои с помощ за димера?????
Повечето димери на пазара са 400 Вт!!Би трябвало да нямаш проблеми,особено ако трафа ти е навит,а не електронен...

Тема "лунички, трансформатор, димер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: