• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Някой може ли да ми даде идея как да си направя малко фонтанче за хола от камъчета?
masteradmin - майстор
Ето ти една галерия с 35 снимки на такива фонтани. Много е просто купуваш помпа тя има филтър маркуч и т.н. Просто слагаш помпата на дъното и края на маркуча от където искаш да извира водата.
Галерия фонтани
iolly_ - специалист
Може ли да ми кажете от къде мога да си купя такава помпа за фонтан
Gogo55 - специалист
от стара пералня има си помпа но е на 220волта обаче което не винаги е препоръчително-може да избие фазата във водата.но ел мотора й може да се смени с някъв друг на 12 волта примерно,ако самото ел моторче е под водата,ако е някъде отстрани съда с водата не е проблем.Другия вариант за който се сещам сега е автомобилна бензинова електрична помпа-разглобявал съм няколко-представляват ел магнит и мембранна помпа в алуминиев корпус-няма опасност да ръждасят значи.
Това са разбира се евтини, или безплатни варианти,сигурно има и оригинални за тази цел купешки помпи.
velsi - Почетен майстор
В Практикер при градинските неща видях такива помпи. Най-евтиния модел беше 20 и няколко лева.
В габрово има готово фонтанче за 27лв.
masteradmin - майстор
Е друго си е сам да си го направиш
trevora - специалист
Видях,че темата е доста стара ,но благодарение на нея успях да направя това :yawinkle:
  • 1
  • 2

Тема "Фонтанче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: