Искам да споделя една хубава идея която бях видял в някакво списание преди време и сега реализирах. Основната идея е цветарник които се ползва за подправки и съответно се разполага близо до куихнята. Матерялите които са ви необходими са: една голяма саксия(за основа), няколко малки саксии за окачване (продават ги в цветарските магазини - чинииката под саксията е закрепена за самата саксия и има отвор за окачване на саксията), парче дърво(Аз използвах около метър и триисет отрязана и почистена чамова попора за кофраж на плочи в строителството) Малко бетон - по избор в пропорциите.
Почистената от кората и зашкурена дървена подпора поставяте в голямата саксия като аз наковах гвоздеи в долния краи за да се върже с бетона. Заливате с бетон саксията като оставяте малко място до ръба на саксията за последвашта декорация. След това спираловидно захваштате малките саксии като предвийдате място за самите растения.
Аз успях да събера на този цветарник 8 саксии на плошта на една(основата).
Наслука!
И ако го ползвате за подправки да ви е сладко - от градината в тенжарата!
Почистената от кората и зашкурена дървена подпора поставяте в голямата саксия като аз наковах гвоздеи в долния краи за да се върже с бетона. Заливате с бетон саксията като оставяте малко място до ръба на саксията за последвашта декорация. След това спираловидно захваштате малките саксии като предвийдате място за самите растения.
Аз успях да събера на този цветарник 8 саксии на плошта на една(основата).
Наслука!
И ако го ползвате за подправки да ви е сладко - от градината в тенжарата!